Saturday, November 28, 2009

M0nkey M0mel

Share



Date : 27 Nov 2009
Day : Friday
Venue : Under rambutan tree
Petang tu lepak-lepak ngan M0mel kat bwh pokok rambutan, ngah main-main ngan M0mel tetiba M0mel melompat kat atas pokok. Ingatkan kenapa...rupanya si M0mel nampak burung hehhee...ada hati nak kejar konon, x dapek la mummy nak tolong cyg..... :D
Sebelum terlupa... Rasanya belum terlambat nak ucapkan Salam Aidiladha to all muslim! Semoga kita lebih menghayati erti pengorbanan di hari yang mulia ini. Selamat bek0rban.... :)

suka?

Hide and Seek

Share




Ready or not, here I come!
Citam ngan Puteh main sembunyi-sembunyi hehe.....
Si Citam sembunyi kat dlm plastik, transparent lg...tak payah cari,
dari jauh Teteh dah nampak huhuu....

suka?

Wednesday, November 18, 2009

10 Hari Pertama Bulan Zulhijjah

Share
Bulan Zulhijjah mempunyai kelebihan dan keistimewaan tersendiri. Oleh itu j0m kita sama-sama berusaha untuk beramal dalam 10 hari pertama ini, supaya kita mendapat balasan syurga daripada Allah. Di antara amalan yang digalakan adalah :-

1) Menunaikan ibadah Haji dan Umrah yang merupakan sebaik-baik amalan.

2) Berpuasa pada hari-hari tersebut, terutamanya pada Arafah.

3) Takbir (Allahu Akbar) dan berzikir pada-Nya.

4) Bertaubat dan meninggalkan segala maksiat dan dosa.

5) Memperbanyakkan amalan soleh.

6) Disyari'atkan bertakbir pd beberapa hari yg mulia itu pada waktu siang atau malam terutama
selepas menunaikan fardu solat 5 waktu yg dikerjakan secara berjamaah.

7) Disyari'atkan amalan korban.

8) Larangan momotong rambut dan kuku (khusus kpd pemunya haiwan korban sahaja).

9) Menunaikan solat hari raya secara berjamaah.

10) Penuhilah hari-hari berkenaan dgn ketaatan kepada Allah.

source - iluvislam

suka?

Monday, November 16, 2009

Its rainy day...

Share












Day : Saturday
Time : 5.15 p.m
Venue : Home sweet home

Hari ni 1 hari hujan...sejukkk.... Tak banyak aktiviti leh buat, makan tido je kot huhuhu... Kucing-kucing aku pun bergasak tido, beralih dari 1 tempat ke 1 tempat. Tengok aje spot Si Yaya tido dari atas esbox masuk dalam kotak pastu pindah kat dalam rak kasut, pindah kat atas kusyen last spot Yaya masuk dlm rumah tido kat atas bantal hehehe....sweet dreamz cyg muahhh!

suka?

Wednesday, November 11, 2009

M0mel D0mam

Share


Rentetan daripada suntikan vaksin pertama M0mel kemarin, Si M0mel d0mam la pulok hehe...mungkin kalah dgn suntikan mcm baby gak kalau kena inject yg kalah tu mesti demam kan. Cuma demamnya tak lah kuat sgt, M0mel masih ada selera nak makan dan yg bestnya dia langsung tak nak tinggalkan kotak kesayangannya tuu... :D


suka?

Tuesday, November 10, 2009

The War Between M0mel & Puteh

Share

Saja letak title camtu...bagi gempak sket hehe...
Smlm bawak si Momel gi klinik untuk first vaksin dia, letak M0mel dalam kotak tu sbb dia suka sgt main ngan kotak. Bila aku bwk balik rumah Si Teteh lak yang masuk kat dlm kotak tu. Tu yang M0mel pandang semacam je tuu....hehe lokek tol! Teteh cam paham jer terus keluar dok kat penutup kotak jer, hehe...cian dier..da x muat la syg...

suka?

Thursday, November 5, 2009

Si Gangster Yaya

Share





Tgk la tu..muka Yaya dh tembam sebelah :D
Si Yaya gaduh lagi...kali ni pipi Yaya menjadi mangsa gigitan musuh dia hehe... Biasalah kucing jantan masing-masing nak tunjuk terer. Sbnrnya mmg slalu Yaya ni bergaduh ngan kucing jiran aku, kdg2 terdengkot2, kdg2 luka kat muka, tangan, kepala. Mmg tak boleh nk ditegah dah mmg sifat dia agaknya, kucing jantan kan.. gangster la konon. Tp hampeh... harap badan je beso bila gaduh mesti kalah huhuhu....cian anak mummy, meh taruk ubat ye syg...




suka?