Saturday, March 20, 2010

Alice In Wonderland 2010


Sekali sekala seronok jugak melayan cerita kanak-kanak ribena ni, boleh jugak aku berangan jadik muda semula lalala~ Alice In Wonderland 2010 ni ala ala versi kartun plus manusia, pada aku memang mengerikan woo... serius! Pada ibu-ibu mengandung tak payah la tengok filem ni kang takut terkenan pulak, kalau terkenan si Alice yang cute tu tak apa lagi, kot-kot terkenan Red Queen kejam yang berkepala besar tu?? hancusss.....banyak lagi la watak-watak kat dalam filem ni yang aku rasa amat tak cantik dan tak handsome langsung, senang kata hodoh la..memang menakutkan ngeee~ (tengok Niyang Rapik hari tu pon tak takot camni...pandai tak aku cover line)


Wahai Johnny Depp yang handsome...kenapa kau tak handsome kat dalam cerita ni haa...? kenapa? why why??? Memang frust menonggeng aku (eh! apa ni cakap lucah tak bek taw...) Satu-satunya harapan aku nak tengok wajah Johnny Depp yang handsome tu hancur berkecai, dah la tak handsome separuh gila lak tu (memang nak kena cepuk si Tim Burton ni taw, untuk pengetahuan am Tim Burton adalah Pengarah filem ni...huhh ada aku kesah!)


Ini Alice in Wonderland, Walt Disney






Pada aku la kan....Alice in Wonderland oleh Walt Disney versi kartun sepenuhnya lagi best lar...lebih cantik, lebih menarik dengan story line yang tersusun dan sangat realiti sebab pada akhirnya Alice akan terjaga dari mimpi. So masuk akal la jugak walaupon merepek dah nama pon mimpi kan sukati si Alice tu lah nak mimpi apa pon. Tapi kat filem Alice in Wonderland 2010 ni, kononnya Alice bukan bermimpi dan bukan jugak realiti hehh! entah la aku pon dah konpius tengok cerita ni sebab ketika itu aku telah berada dalam wonderland aku sendiri weee~


p/s: pada En. Tim Burton tolong jangan saman saya, saya bukan ada duit pon nak bayar saman tu...saya jual getah sekerap je itu pon tak cukup nak bagi makan kat budak-budak 6 ekor tu. Sila kasihani saya

No comments: