Wednesday, May 26, 2010

Baby [update]

macam yang semua tahu, misi nak buat minor surgery untuk BABY hari ni gagal sebab aku tak dapat nak puasakan BABY semalam (kes tak sampai ati la nih..) baru berkira-kira nak kuatkan semangat puasakan BABY malam ni, tiba-tiba balik lunch tadi mak aku cakap benjol BABY tu dah pecah!


memang betul ada nanah, 
nanah bercampur darah

aku bersihkan lukanya dengan towel yang direndam air suam


baik betul BABY diam aje masa aku lap luka dia,
cuma sesekali dia mengiau kecil


besarkan lukanya
cian anak mummy  :(


p/s: tengah penin nak letak ubat apa?? ada ubat spray utk skin heal tapi tengok luka tu besar sgt macam takut pulak nak spray. nak letak ubat apa ekk kengkawan?? pleaseeeee......... i need HELP!!!

12 comments:

yan said...

tengok luke tu mcm sakit gile je rasa, sori can't help. :( selalu kalau kucing luka letak minnyak gamat je.

feel free,go here :)
izyan's

meowwmania said...

yan,
terpikir gak nak letak mnyk gamat, tp lukanya besar sgt la..takut luar je yg kering

risau nih :(

en. AMD said...

bila jd mcm ni x tau nk buat apa kan... kita x tahu diaorg sakit ke tak... adehhh... takut jugak nk hadapi situasi mcm ni... blm pernah merasa...

meowwmania said...

en. AMD,
yelah..risau sgt :(

ItaJeff said...

bwk balik g klinik k...kat sna dorg leh clean dress & disinfect luka tu...ada satu jenis ubat, tp tak ingat nama, kaler kekuningan..biasa clinic bg utk keringkan luka tu selain antibiotik...sian Baby...nnt mummy bwk balik g klinik k...

meowwmania said...

ItaJeff,
mmg td dah nak bwk kak, tp kita kita dukung je dia terus melompat mencicit lagi...dia dh tahu org nak bwk masuk dlm kete, dia tanak la tuh

xpelah..nnti pujuk BABY lagi

sI tEDI said...

Ya Tuhan.

macam ini lah Dak kimo hari tu. :((
Tapi sayangnya dak kimo kena komplikasi selepas minor surgery.

better puasakan dia betul2.
then lepas surgery, teruskan puasa.

Kena tahankan hati. Jgn kasihan saat2 mcm ni. Ini untuk kesihatan dia.

meowwmania said...

s| tED|,
ye ke tedi?? risaunya....

harap xjadi apa-apa yg x di ingini :(
cdg nak bawak BABY jumpa vet esok, insya'Allah...

Papa meow said...

Salam, nak tanya, dia tu kena apa, bisul ke kena gigit binatang merayap?. Kat sini ada baby kecik lagi ada rasa macam biji2 kecil di tepi leher dia, takut lak jadi camtu.

::CaHaYa KeJaYaAn:: said...

hope baby cepat sembuh =)

saya said...

aduhhh..sakitnya. boh minyak gamata dulu pon boleh juga. kucing saya dulu pon luka kat leher sebab bergaduh sesama sendiri, terkopak macma tu la. letak minyak gamat all the time, tapi pakaikan collar tu la takot dia terjilat pulak. elok.. 2-3 hari dah kering & tumbuh bulu..sayang baby...mmuuahhh...

meowwmania said...

papa meow,
rasanya kena geget binatang merayap la, si BABY tu suka sgt mengorek2 lubang. bawa ke vet cpt2 papa, takut nnti melarat cam BABY

cahaya kejayaan,
yer harap2 camtu lah..

saya,
aah dah try gak letak mnyk gamat, tgk cam dah kering :D