Saturday, May 29, 2010

CAT SCRATCHER for my babies

hari tu aku pegi pet shop sebab nak belikan ubat cacing utk bebudak ni, tapi paham-paham ajelah kalau dah masuk pet shop tuh...mata pon jadik juling adaaaaa....... je benda yang terbekenan pastu adaaaaa....... je yang terbeli huhh!


dekat satu jam aku melepak kat pet shop tu, tengok tengok cat accessories, mainan kucing, cage, cat house, tempat tido kucing, cat food eh macam-macam lah ada gerammmm.... sambil tu main-main dengan CANCAN (disebut dgn huruf 'k') sebab owner dia cina, si CANCAN ni lebih kurang macam kucin aku MOMEL cuma bezanya, CANCAN ni tersangatlah kussss semangat.... Selalu owner dia lepaskan cancan ni bebas bermain kat dalam kedai tapi hari tu, diletakkan kan dalam cage pulak...tak dapat nak dukung dukung, tak dapat nak cubit cubit, tak dapat nak kidnap kidnap opsss......


nama saya CANCAN. saya suka makan,
saya seorang kucing jantan ehh! seorang??

saya penat nak tido....
jangan la amik gambar sy yang ensem ni....


lepas dah puas bermain ngan budak gumok nih, terus pegi bayar mende-mende yang aku beli then balik rumah (see.... mende-mende ok, get the point?) sampai rumah aku terus bagi bebudak ni makan ubat cacing pastu bagi dorang try makanan baru yang aku beli tadi, tapi semuanya buat tak tau jek sebab sibok nak tengok mende apa lagi yang aku beli untuk dorang ni huhh! macam tau-tauuu aje...


BABY yang first sekali


pastu CITAM
(dlm bulatan tu adalah ubat cacing)


pastu baru IBU BULAT ngan TETEH
YAYA je yang tak ada, ntah ke mana anak jantan sorang tuh!



yang paling excited adalah si BABY ngan MOMEL, yang lain datang hembus-hembus lepas tu blah... yelah kalau nak ikutkan dari segi umur cuma MOMEL ngan BABY je yang masih muda remaja, yang lain dah dewasa mana nak main-main lagi kann tido lagi sodap haha...



BABY main dulu..

pastu baru MOMEL take over..


p/s: pasni korang jangan mintak mintak lagi menan baru yerk! dah terover budget nih huhu... (ehh! ada ke dorang mintak?? )

13 comments:

catz_lover said...

sama la kita..
gi petshop nak beli benda lain..last2 beli benda lain..hahaha
gile jap jumpe petshop...

meowwmania said...

catz_lover,
betul la kan..
seb baik gila jap jer huhuu~

shameel Iskandar said...

seronakkan bela kucing. Istilah lebih sesuai bkn bela tapi bersahabat sbb dgn kucing kita boleh bersahabat dan bermanja. Abu hurairah, sahabat Nabi pun sukakan kucing.

cikgadis konfiuss said...

haha bahagia kucing2 tu smua dpt mainan baru

haha

meowwmania said...

shameel iskandar,
mmg sonok..nak kata bela pon bkn dah anggap cam anak sndiri kot huhuu (normal kah aku??)

cikgadis konfiuss,
bebudak tu mmg bahgia, mummynya yg derita hehh~

Rashid Salim said...

First time datang...

salam ziarah...

jalan-jalan cari followers

ItaJeff said...

wahhhh..ceyonoknyerrr dorg dpt menan baru kan...
kuss semangat si cancan tu..dia bagi makan apa ek smpai gempallss gebuss mcm tu..mesti best nak picit2 dia kan....

meowwmania said...

rashid salim,
time kasih..dtg la lg :D

ItaJeff,
si MOMEL yg plg sonok, mengalahkan adk dier hehee

sy pon tnya gak kak ngan owner dia, pastu ada cuba beli sekilo cuba dulu tgk bdk2 tu suka ke x? tp lupa lak pende namanya ekk...nnti g petshop sy tnya lg yerk..

MSR said...

Choooomelllllnyaaa!!!! Aktif betul kucing awak tu ye! Huhu

meowwmania said...

MSR,

yer...mmg aktif, aktif dan terjal sekali huhh

lupie said...

Hehehee - With Mastercard ... apa2 pun boleh!
:)

AROL DSHW said...

eh, BABY tue macam kcing arol la.
geram tgk si Cancan. :)

family of fur said...

sonoknye dorg de mainan baru.. fof ni nak beli2, poket sik x cukup je..haha