Monday, May 31, 2010

si PUTEH sakit mata

kucin aku si PUTEH ni mudah sangat mata dia kena nak sakit, kejap mata dia merah kang kejap lagi berair. ubat mata memang sentiasa ada aku simpan, bila tengok mata TETEH dah lain macam je cepat-cepat aku bersihkan mata dia pastu letak ubat.


tapi kali ni aku perasan mata TETEH macam ada tumbuh selaput, last month ada bawak jumpa vet dan ubat sama je yang aku dapat. vet tu kata tak ada apa dan selaput tu akan hilang sendiri. tapi aku tengok masih macam tu jugak mata si TETEH ni cuma dah tak berair dan merah, kawan aku kata dulu kucin dia pon camtu gak pastu lelama buta. risau pulak aku...


mata PUTEH sebelum sakit

mata PUTEH sekarang
cuba tengok mata PUTEH ni, 
berbeza kan..harap-harap betul la kata vet tu


p/s: TETEH cepat sembuh yer sayang..

7 comments:

e.t.t.y said...

a'ah selalu kalau ada selaput tu, normal. dalam beberapa hari, back to normal. dont worry. vet pun dah cakap normal kan. =)

Misz Pinkie Winkie said...

alolo..siannya dia..
moga cepat sembuh yerk.
asuhai...mata biru bersinar dah jadik bundar..
jgn nakal2 yerk.

en. AMD said...

cantik mata teteh ni... moga cepat sembuh ya teteh...

APAN said...

erm....bolehkah saya komen???
x kira apa jua jawapan still nak komen gak...
haha....
aku rasa la kan...that kucing want to try something new...
may be dia nak pakai contact lense kot...
that y dia buat sakit camtu...
huhu...

meowwmania said...

e.t.t.y
normal yer..alhamdulillah..
xperlu la nak risau sgt :)

misz pinkie,
yelah..mudah sgt si TETEH tu sakit mata huhuu

en. AMD,
terima kasih

APAN,
dia buat sendiri ke skt mata tuu?? kalo camtu nak soh dia buat sihat balik la yerk hoho..

APAN said...

haha...mne la tau...
dah try cara tradisional ke???
bawak jumpe bomoh...
haha...

Nur said...

tomey nya dia

aku suka kucing tapi tak suka bela

agaknya tak de geng kot.