Thursday, July 29, 2010

ACARA BERIADAH BERSAMA TIGA JEBON. Jebon tu apa?? Jebon tu nenek engkau... Eh! nenek aku bukan Jebon, nenek aku che embun. Atuk kau? atuk aku James Bond (berapa punya panjang tajuk daa....)

Ini adalah acara beriadah petang semalam. Kerja-kerja ofis dan kerja part-time dah banyak yang settle tak lah berserabut sangat pale otak nih, balancenya aku buat secara berperingkat. Jadi petang semalam balik kerja awal luangkan masa melayan kerenah budak-budak jebon tiga orang nih.


budak MOMEL si ekor kembang


KAKAK BABY si badan panjang


BABY MUSHUK yang mushuk masham


acara menangkap semut dan seterusnya digeget semut


acara mendongak paling lama


dan yang terakhir sekali acara seni mempertahankan diri yang dipersembahkan oleh MOMEL yang dah hilang sabar menahan kesakitan ekornya yang diterkam dan digeget berulang kali oleh adiknya si budak mushuk masham, WACHAA!!



"okok abang Momel dah dah! 
adik dah menjerit tuu....
bawak mengucap yer sayang..."


muka tak puas hati 
selepas referee memberhentikan perlawanan,
tapi muka tetap mantain vass gitew~


p/s: seronok melayan kerenah bebudak nih, hilang stress seharian bekerja

11 comments:

ItaJeff said...

eh eh..momel si ekor kembang tu serupa ngan caramel lar....hehehe...

Misz Pinkie Winkie said...

seronoknya ada laman camtue.

saya said...

heheheheiiiiiii jebon2 semua.. mari sini kejap! nak pelok2 nak cium2 nak gomoi2 gerammmmmmm!!!!

m4rilyn said...

antara faktor nak balik newcastle for good...

Cik Siti said...

waaa..jebon2 comel ni geram betul la tgk dorang..meh suh mummy tolong peluk cium on behalf cik siti..

daku nk main2 ngn kucing2 ni tggu line clear kt umh dl...baru leh seludup masuk..huuhuu...

muahh2 kt 3 ekor jebon tu..

e.t.t.y said...

bestnya ada laman!

sweetsal said...

salam, comel2 nye kucing2 kt sini..seronok tgk dorang dok melawak..

hentakbelipat said...

suka la dtg blog kamu..dpt tgk kucingkucingkucingkucingkucingkucing yg cooooooomeeelllll

Chika said...

Hehehehe Momel nak jadi kaki Buli ke nak train si Baby Mushuk ni jadi cam dia ni... hehehe

Jebon2 sekalian, aunty dah jawab tag mama kamu tu.time kasih ye meowwmania... Nanti ajak la jebon2 tu baca beramai2... muahahaha...

Fiz said...

comelnya kucing dia..

Papa Hero said...

mmg cute kucing2 yang diamanahkan kepada awak ni...dapart bygkan macamna dia bergumpal kat rumput tu