Tuesday, July 13, 2010

Majlis Perjumpaan Animal Lovers

Pada hari Ahad yang lalu, majlis bbq yg dirancang.. dengan jayanya telah berlangsung di rumah papa meow. Peserta terdiri daripada para blogger dan kengkawan facebook yang semestinya adalah animal lovers. Majlis tu memang happening ditambah dengan makanan yang lazat-lazat dari air tangan papa meow sendiri, apabila sekumpulan manusia yg berkongsi minat yg sama berjumpa mmg kecoh dibuatnya. Walaupon baru pertama kali berjumpa masing-masing berbual macam dah kenal lama maklum sajalah berkongsi hati dan perasaan yang sama terhadap makhluk-makhluk comel nih. Yang kelakarnya perbualan banyak menggunakan nama samaran di blog atau facebook kerana lebih mesra rasanya bila menggunakan panggilan itu kerana dari situlah kami mula mengenali diri masing-masing.


Terlalu banyak gambar yg diambil yang akan menjadi kenangan indah untuk saya, tak dapat nak berkongsi semua, maklumlah sy menggunakan brokband sahaja jadi paham-paham ajelah yer...jom kita layan gambar yg mampu saya upload untuk dikongsi bersama, enjoice!


dari kiri cepatttt jalan! silap silap...dari kiri tu kaizen shinobi, ajib, salman dan papa hero sedang mengendong angah ke along tak pasti sbb mereka ni kembar seiras, yg sgt comel dan suka main air (sampai dua kali tukar baju yer hahah..)

papa meow masak, kitaorg ngap!

aik dok sebelah menyebelah pon nak bersms kew...
oh baru pertama kali berjumpa, malu agaknya huhuu

kucing yg nampak bontot tu namanya Bunga, 
yg kat sebelah tong sampah tu Siti Hawa..
Siti Hawa ni kucing hutan belang pada badannya sgt cantik, unik!

banyak sgt makanan yg lazat-lazat tak sempat nak snap semua, 
maklumlah  sibokkk....sibok makan la tuu ngeh ngeh~

tengok memasing fokus je makan, sedap sangat la tu

cik marilyn ngan chika makan sepinggan kew?
haloh halohh manja nyew.....bff dorang berdua ni



tengah makan pon sempat berenti bagi pose yer...kelas gitu!
untuk miss marilyn dan miss chika, tima kasih byk2 tolong aku, korang memang best! mish you guys already sob sob...

si comel pon sibok gak nak makan, 


cuma ada beberapa ekor je kat luar ni yg lain papa meow masukkan dlm cage
takut mengganggu agaknya, tapi kitaorg mmg suka diganggu oleh makhluk-makhluk comel nih.. kan kengkawan kann...





tengok dorang ni semua, baik je duduk diam kat dalam cage, tak ada pon mengiau-ngiau ke ape kan...memasing tido terbongkang tak menyedo yelah masing2 dah kenyang sbb papa meow dah siap bagi makan awal-awal 

Aman boy!

si Memeng ni pon sibok nak enterframe

Aman dah biasa ngan kucing, molek je dorang berkawan tak de pon bergaduh...aman suka buli aje kot hehe

uncle ni dah jatuh sayang ngan Bulat, what a sweet boy he is!

papa meow tengah melayan Aman

Bulat pon datang, jeles tau dia hehe..

Aman n Bulat, center of attraction

adoiiii.....miss chika kene geget ngan Bulat!!

acah mak enonn......xde nye Bulat nak mengganas camtu, dia sgt manja ngan miss Chika, jeles i tgk taw huh!

nampak je saudara Thalhah terus je meleset-leset kat kaki org tuh, halohhh manjanya

Aman pon sama, dah kenal sgt ngan cek Thalhah tuh

the best buddy!

si memeng ni tak habis-habis nak enterframe, jeles la tuh hahah

ini Bibik dan Bebek, dua ekor kambing juga milik papa meow

gambar kenangan para pencinta haiwan, sayangnya tak muat nak masuk semua..yang nampak lutut je tuu mntk mahap la yer bukan salah saya, salahkan maksu dia yang amik gambar nih hahahhahah..... (dah macam pendatang asing je aku tengok gambar nih, ah lantok ler janji bahgie yer dok??)


p/s: seronok sangat dapat berkumpul camtu, tak sabar nak tunggu next event. harap-harap papa meow tak serik panggil kitaorang datang lagi yer

*apesal aku sopan sgt kat entri kali nih ekk?? bersaya saya bagai... muahahahah...oh sungguh tak sopan ketawa camtu yer hehh!

20 comments:

Anonymous said...

pegang anjing mcm pegang kucing..padahal anjing tuh kan kene samak...patot di elakkan...

Cik Siti said...

suka..suka..suka...

walaupun 1st time berjumpa rasa mcm dh kenal lama..harap2 next even lebih ramai yg akan turut serta..

Chika said...

Best la.... best sangat2 kan. Memang kami rela diganggu kucing2 ni...

papabear said...

seronok baca entry nih. comel2 semuanya!

m4rilyn said...

meowmania,

Bulat tu happy sbb dapat tulang best:)

gath nie sangat best sbb semua faham perasaan memasing as animal lover..xkira la apa animal smua kita sayang sbb dorang pun makhluk Allah cam kita gak

nanti nak pg teratak PM lagik. kali nie xbg PM prepare mkanan.

semoga persahabatan yg terjalin nie berlarutan hingga akhir keturunan. amin

sI tEDI said...

mmg terserlah keseronokkan. :)

Papa meow said...

Salam ziarah lagi, apasal snap gambar papa tengah tertongek2 tu hehehe...buruknyeee :D

Insyaallah, ada masa, ada rezki kita buat lagi hehehe

cik kerm said...

bestnya!!! nnt buleh la join...mest syok kn rumah papa meow...mcm dlm dusun ja..hehe

pae's faezah said...

seronok nyer hehe

meowwmania said...

kepada anonymous,

jgn la risau kiteorg tahu hukum, islam itu mudah bukan ada cara dan jalan penyelesaiannya..insya'Allah tak ada apa yg nak dibimbangkan..

lagi 1, rasanya bukan samak yg saudara/saudari maksudkan..sy kongsi sedikit ilmu yg sy tahu di sini :

Apabila kita bersentuh najis mughalazah dgn kulit kita, kita sepatutnya sucikan diri dgn sertu dan bukan samak.

Samak ialah menyucikan sesuatu drpd kulit binatang dgn menggunakan bahan-bahan yang bersifat tajam (peluntur) seperti tawas, bahan kimia dan sebagainya. Samak bukannya di sebabkan najis mughalazah.

Basuh dgn satu air tanah dan 6 air mutlak itu adalah sertu dan bukan samak.

zaman dah semakin canggih dan menjadi mudah, contoh skrg dgn adanya sabun taharah yg memudahkan proses sertu ini.

apa-apa pon terima kasih di atas ingatan saudara/saudari, harap penjelasan sy ini dpt diterima dgn hati terbuka, insya'Allah...

e.t.t.y said...

best gilak!! sebab dikelilingi kucing...

Boyachilles said...

assalamualaikum Lin...

wah, saya rasa dlm byk2 entri hang, entri yang ni paling best skali...

Insyaallah nanti kita buat lagi yer...

Kepada anonymous, saya pun ada pegang anjing....so what?? meh tinggalkan link hang...kita debat nak??

Cik Lin, kalau boleh buat comment moderation...boleh tapis komen

Kuyuksan said...

aleh ... pegang anjing macam pegang kucing pun nak jadi isu ... baik ko pegi jadi kan isu pegang anak dara orang mcm pegang kucing ada baiknya ...

Google or read thru regards to other mazhab dan pendapat2 cerdik pandai lain ... ingat Islam bukan pada mazhab syafie sahaja ... malah Iman syafie pun tidak suka pada fanatik pada satu mazhab seperti yg berlaku pada satu bangsa...

Ko pegang anjing pastu ko basuh ngan sabun detol ko ambik makanan ko makan --- well apa salahnya ...
kerana ianya pada pendapat mazhab syafie ianya tidak berjangkit ... cuma apabila ingin melakukan ibadah wajib di sertu or kata lain di samak ...

Sekian ... info dr saya ...

m4rilyn said...

boya: kan..ape main tembak orang tp xde link. ade beran letak la link.

juga sokong entry ni paling best..saya buat biasa2 je sebab tiada kesempatan*alasan*

meowmania: nanti nak datang KL calling2 le kiteorang

Chika said...

Panas btol topik semalam ni. hehe line chika lak tak clear smlm. tak dpt la nak join sekali. Apa-apa pun terima kasih la kepada anoynymous sebab sudi mengingat kan. kalau tak suke tak yah tengok lagi. gi main jauh2... saya bukan tak boleh elak dari pegang anjing. Tapi saya tak nak elak sebab bulat ngan aman sangat baik dan sangat comel. bulat masih baby dan tengah galak nak main sebab tu dia gigit2 manja tangan chika yang ketulangan tu.. hehehe

Lieya said...

Wah wah wahhhh.. ke main lagi korang yerkkk... sangat2 seronok aku tengok.. heee... best best best

Misz Pinkie Winkie said...

best,,,,best dan best,
meriahnya..next event nak ikotlah.
huhu

Anonymous said...

Oh My....
tgk gambar je dah dpt rasa ke-happening-annya.. serononyerrr
lambat dpt tau, kalo takk pasti ikut join..(maaf sy hilang malu sy bila tgk kucing tu..) hahaha.

*silent reader;)

saya said...

uwaaaa..mengapakah saya tidak tahu tentang perjumpaan yang meriah ini? uwwaa... ini adalah tidal adilll!!!!! anyway, best la ye jumpa2, tapi kalo saya tau pon rasanya tak datang la kot. malu woooo... harap2 lepas ni buat la lagi. meriah...btw, bila nampak pic aman dan bulat, dah agak dah mesti ada komen2 menghentam. well.. biasa la tu kan, kalo orang semuanya salah, kalo dia semuanya betol. anyway, saya suka je, apa salahnya... nak tengok ah tong saya? lagi korang terkejut agakya. mwuahahahhaa....

Kazen said...

dtg melihat meooowwww...huhu lame xtgok...