Sunday, August 1, 2010

Bercuti-Cuti Malaysia - PULAU SIBU

Assalammualaikum w.b.t

ola! hello! hai tawan-tawan......maaf kerana lama tidak memunculkan diri. Saya telah menghilangkan diri seketika untuk menyahut seruan kerajaan, Bercuti-cuti Malaysia. Destinasi pilihan adalah Pulau Sibu. Berbalas mesej dgn seorang kenalan (tak boleh sebut nama, sy tak suka aibkan orang muahaha..) mengatakan saya berada di Pulau Sibu dan beliau berkata "Pulau Sibu, Sarawak?" uiks...Pulau Sibu kat Sawarak ke?? setahu saya, saya naik bot dari jeti di Tenggaroh, Mersing camana pulak boleh sampai ke Sarawak...ke ada gak Pulau Sibu kat Sawarak yang saya tak tahu huhuu...


Ok kita tinggalkan kisah tu, yang penting sekarang saya nak bercerita tentang Pulau Sibu yang saya pergi dan Pulau Sibu itu tidak berada di Sarawak tetapi di persisiran laut Johor sahaja. Perjalanan menaiki kereta ke Tenggaroh, Mersing dan kemudian menaiki bot laju dari Jeti Tanjung Leman terus ke Pulau Sibu hanya memakan masa kira-kira 20 minit.


permandangan di Jeti Tanjung Leman, Mersing
bot laju yang kami naik ni boleh memuatkan sehingga 20 orang
pemandangan dari dalam bot ke Pulau Sibu Tengah, untuk pengetahuan Pulau Sibu ni ada Pulau Sibu Besar, Pulau Sibu Kurus, Pulau Sibu Tengah dan Pulau Sibu Hujung dan untuk berlaku adil dan saksama saya pergi yang di tengah-tengah la yerk ahaks~

wah....dah sampai, TERUJA!! 
kat resort ni tak ada jeti yer...jadi kiteorg main terjun je dalam laut ala-ala pendatang halal gitew~
pemandangan di sekitar tempat penginapan kami
pejabat yang menyediakan segala peralatan untuk scuba diving, snorkeling, kayaking dan ada bermacam-macam lagi aktiviti yang disediakan di sini.
tempat untuk menjamu selera, erkkk alhamdulillah.....
inilah teratak beta untuk berteduh dan beradu, kroh krohh....
permandangan pada waktu senja, subhanallah.....

para pembaca sekalian, ini adalah pokok ketapang yer
(sila lah percaya ngeh3...)

time to sit back relax and enjoy the view...



apa? ingat orang tak reti berenang ke?? see the leg lar!  ni nak  tunjuk kat korang kehebatan saya beraksi di dalam air, mesti korang kagum lah hehh!
jeng jeng jenggg............

|
|
|
|
|
|
|
V
tadaaa.....

waaa~
weee~
wuuu~~~
tersenyum puas, bangga jap dengan pencapaian diri sendiri. korang pehal? jeles?? muahahah....
 okok...saya sempat merayap ke resort sebelah, pehh memang mantop chaletnya, view pon cantik...apa tak cantik penginapan kat sana 1 malam je sampai lapan ratus hengget *gulp!


kat resort yang ni ada la jeti kan, so kalau korang banyak pulus leh stay kat sini tak payah la nak terjun tiruk bagai..


kalau dok tepi pantai wajib buat mende alah ni kan...
so nak buat gak lah ngee~~


:: habis ::


p/s: pergi 3 hari 2 malam, tak tahan woo rindu ngan bebudak jebon kat rumah tuu...dah la line tak berapa nak stabil kat pulau tuh, tak dapat nak ber3G ngan jejebon. sampai sampai je kat rumah terus pelok cium sensorang ^_^

18 comments:

Chika said...

Hehehehe.. terer mu main air... :D

Btw, memang lawa la permandangan kat situ. Dah lama nak pegi pulau Sibu. dulu masa dok Desaru selalu berangan tapi masa je tak de...

Boleh imagine kerinduan yang terpahat dijiwa... pergi mana2 pun sure rindu kat Jebon2 tu kan... Dah jadi sebahagian dari hidup kite kan... :)

ItaJeff said...

pewitttt...cutenye meowmaniaaa....:D

p.s. klu sibu mmglar kat sarawak..hehe...baru tau ada pulau sibu kat johor hik hik hik

saya said...

hamboihh..meriah sakan ye.. tapi kan bukan sibu kat sarawak ke? hehehehe... ni sibu johor ni namanya. apa2 la..janji happy...

Cik Siti said...

waw..syioknya dpt pegi berpoye-poye...pulau sibu kt mersing eh..daku pun igt kt sarawak..huhuhu....

hentakbelipat said...

pehhh jeles lah camni..plan ngn mmbe2 mmg nk turun pulau nih..nak kesampaian jgk..bile tgk gamba2 tu uurghhh..geramm

Misz Pinkie Winkie said...

wahhh.
bukan main sakan kawan kita nie.
sonoknya....
jelesss...jelesss...
nak ikottttt.

sweetsal said...

bestnye gi pulau...jalan2 makan angin..rindu jugak nk gi jalan2..best la blog ni ada kucing..suka2 tgk yg comel2 tu...

meowwmania said...

chika,
haa...terer kan?
dah agak dah...mesti korang kagum punya hahah

ItaJeff,
hehe...Sibu mmg la kat Srwk kak tapi ni Pulau Sibu lorr ;)

Saya,
PULAU SIBU. siap urup beso lg tuh :D

Cik Siti,
alaa...apesal sume org ckp kat Srwk nehhh..Pulau Sibu kat Johor lerr

hentakberlipat,
mmg best kat sana taw...haaa jeles tak? jeles tak?

misz pinkie,
nak ikot mendenya...org dah balik ler huhuu

sweetsal,
g la bercuti-cuti m'sia mmg best ;)
yer kucin mmg comel heee~

ettymelladikboy said...

woiii, apsal tak ajak!!! kijam! =)

aloorlooorrr, comelnya dia senyum tak nampak gigi. hahahahahhaha. kita senyum mesti nk nampak gg. kalau tak, mesti macam muka seposen 3 kupang! haha.
*tiba2 ckp pasal nampak gigi kan...

meowwmania said...

ettymelladikboy...wehhh panjangnya nama

eh! bkn dah ajak ke arituh heee~

iyer?? kite lak x gheti lak nak senyum nampak gigi, kalau nmpk gigi tu namanya dah tersengeh bkn tersenyum hohohh...

ettymelladikboy said...

etty lah. kt office ni kena sorok identiti. hehe.

takpe,kita tersengih manja. bukan sengih2 macam kerang busuk. hehe.

Papa Hero said...

wahh...!!bestnya gi tgk laut...posing sorang2 jer?? sape plak yg tukang amik gambar tu ??h e he he

meowwmania said...

ettymelladikboy,
yer tahu kamu..

tersengih manje yerk, sengeh sket nak tgk hee~

Papa Hero,
aah mmg besttt...tgk la ketereran kita men air tuh muehehe..

en. AMD said...

waaa... come lote ye meowwmania... mau x anak2 bulus pon kiut miut...
hehehe... seronok bercuti ye...

nEuR0 shEwAzni said...

sis , brape ye ongkos kt sane ?

meowwmania said...

en AMD,
iyer? like mother like daughter la kan hehe..

neuro shewazni,
akk amik pakej yg 300 jew ;)

daisy said...

yang pakai tudung pink tu nama dia pokok ketapang eh?
wink*

still ere said...

saudari, blh bg info chalet2 kat pulaiu sibu ni tak, teringin nak pergi tapi takde info jelas lah.. dok kat chalet apa ni?