Monday, August 16, 2010

Kucing SUJUD

Share
Sikit hari dulu kecoh pasal kes sejadah berdiri sendiri yang menyerupai individu sedang menunaikan solat. Kejadian aneh yang berlaku di Pasir Mas, Kelantan itu menggemparkan penduduk di sana.


Tak pasti la samada kejadian tu boleh dipercayai atau tidak, ada yang percaya kejadian itu bagi membuktikan keagungan Allah ada juga yang percaya perkara itu dilakukan oleh individu yang tidak bertanggungjawab. Terpulang lah pada tafsiran masing-masing tetapi jangan lah sampai perkara sebegini memesongkan akidah kita sendiri.


Kerana jika dilihat kejadian sejadah itu cumalah satu kejadian aneh yg tidak terlalu kompleks atau rumit jika dibandingkan dengan proses kejadian alam cakerawala ini daripada manusia, bulan, matahari, haiwan, tumbuh-tumbuhan yang mana setiap satu dijadikan dengan cukup lengkap dan sempurna dan kejadian-kejadian tersebut cukup untuk membuktikan kekuasaan dan keagungan Allah SWT.


Eh! sejak bila pulak aku pandai bagi ceramah bebas ni ngeeeee..... sebenarnya nak cerita pasal mende lain dah terpesong pulak tujuan asalnya hohoh... Ok sebenarnya nak share video ni, kejadian di dalam video ini bukan rekaan semata-mata tetapi kejadian benar, sahih dan original daripada seekor kucing yang sedang berada dalam keadaan sujud.


Jom layan~
videop/s: seseekor kucing itu adalah MOMEL muahahah....

suka?

6comments: