Monday, August 16, 2010

Kucing SUJUD

Sikit hari dulu kecoh pasal kes sejadah berdiri sendiri yang menyerupai individu sedang menunaikan solat. Kejadian aneh yang berlaku di Pasir Mas, Kelantan itu menggemparkan penduduk di sana.


Tak pasti la samada kejadian tu boleh dipercayai atau tidak, ada yang percaya kejadian itu bagi membuktikan keagungan Allah ada juga yang percaya perkara itu dilakukan oleh individu yang tidak bertanggungjawab. Terpulang lah pada tafsiran masing-masing tetapi jangan lah sampai perkara sebegini memesongkan akidah kita sendiri.


Kerana jika dilihat kejadian sejadah itu cumalah satu kejadian aneh yg tidak terlalu kompleks atau rumit jika dibandingkan dengan proses kejadian alam cakerawala ini daripada manusia, bulan, matahari, haiwan, tumbuh-tumbuhan yang mana setiap satu dijadikan dengan cukup lengkap dan sempurna dan kejadian-kejadian tersebut cukup untuk membuktikan kekuasaan dan keagungan Allah SWT.


Eh! sejak bila pulak aku pandai bagi ceramah bebas ni ngeeeee..... sebenarnya nak cerita pasal mende lain dah terpesong pulak tujuan asalnya hohoh... Ok sebenarnya nak share video ni, kejadian di dalam video ini bukan rekaan semata-mata tetapi kejadian benar, sahih dan original daripada seekor kucing yang sedang berada dalam keadaan sujud.


Jom layan~




video



p/s: seseekor kucing itu adalah MOMEL muahahah....

6 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

video tak bleh nak tengok
geramnya.
tapie mestie sangat comel.

Chika said...

Hahahaha comelnye momel.. lama nye dia sujud. semayang aper tu Meowwmania... atas ironing board lak tu. cute btol la budak sekor ni...

sakit perut ku ketawa tau...

Nur said...

salam meoww..
hmmmm.. dia sedang tdo tuh..
ada kucing seperti ini tdo style sujud..

tapi Allah itu maha menjadikan
jika dia kata jadi maka jdilah..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kucing yang popualar

m4rilyn said...

lama tu sujud syukur dia.

meowwmania said...

misz pinkie,
awat xleh tgk videonya tuu?

chika,
hehe...si Momel ni mmg suka tido camni bila musim sejuk, ntah sapa yg ajar agaknya :D

Nur,
tido sujud heh..ye la kot hihih

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o,
sapa sapa? momel ke yg popular tuh hehe

m4rilyn,
hahaha...ye la kot