Wednesday, August 4, 2010

Si Merah Gengster Ekor Tontot

Share

Ingat lagi dengan budak demok ekor wabbit nih? Ini YAYA a.k.a MERAH budak obes yang dah terlebih berat, dah obes tu kompem la terlebih beratnya hehh!


Ni la nak stori pe'el budak sorang nih, asik la nak tunjuk terer bergasak ngan kucing-kucing jantan lain, tak boleh langsung kucing lain nak tumpang lalu kat kawasan rumah habis dihambatnya. Yang pelik kucing jantan aje yang dikejekan yang betina pandai lak dia pandang aje hehh kalau dah jantan tu jantan jugak ler perangainyee.......


Tengok ajelah keadaan badannya yang dah togel tertanggal bulu lain, bekas parutnya lain. Geram tengokkan budak sorang nih. Dah la kulitnya sensitip kang kena cakar kene gigit dah bengkak bernanah asik kembang kuncup kembang kuncup ajelah kejenya, tak serik-serik haihhh....



Umur budak demok ni dah hampir 7 tahun. Korang tahu tak, jangka hayat kucing lebih cepat berbanding manusia. Setahun umur kucing bersamaan dengan 6 tahun umur manusia, ini bermakna jika umur si MERAH 7 tahun bermakna dia seumur dengan orang yg berusia 42 tahun!! walawehh...dah tua seh si YAYA ni lagi tua dari aku (i baru sweet 17, sila percaya) Kalau camni aku kena panggil dia Pokcik Yaya huhuu... BULAT lagi lah dah pangkat nenek dia. Selama ni aku dok la panggil budak lah, baby lah, jebon lah ghupa-ghupanya dorang lagi tua dari aku iskk...tak respect langsung aku dok panggil dorang camtu ekk... Patut la bila aku nak manja-manja memasing tak layan ropenya dah tua masing-masing. Mujur lah ada KAKAK BABY dan BABY MUSHUK dengan budak berdua tu jelah aku boleh nak bermanja-manja.


p/s : tak kira lah berapa pon umur si jebon jebon tu semua yang penting aku nak berikan kasih sayang yang terbaik untuk mereka semua, i love my cats sooooo much!

suka?

9comments: