Saturday, September 4, 2010

Kawan-Kawan, Tolong Jangan Silap Orang (ada yang sudah berkecil hati)

Ok ini cerita pasal semalam, gambar kucing muka poyo yang tengah syiok landing atas kerusi. Pada entry itu saya tidak meletak sebarang tanda nama dan akibatnya ramai yang telah tersilap sangka. Jadi di sini saya nak membuat PEMBERITAHUAN bahawasanya gambar tersebut adalah seekor kucing saya yang bernama CITAM, ye Citam yer...BUKAN Baby Mushuk.


Citam kata, "sampai hati dorang mummy, dorang tak kenal pon kat saya..asik asik budak busok tuh! apa kurangnya saya mummy? apa lebihnya budak busok tu??!!"


begitulah kurang lebih isi hati Citam yang sempat saya translatekan, oleh itu kawan-kawan marilah kita muhasabah diri dengan membaca entri INI heeeeee...........

Ok sebenarnya nak bagitahu, Baby Mushuk memang tak dan lah dia nak duduk baik camtu kan...kalau dia duduk diam tu harus ada yang tak kena, demam ke, sakit pewot ke, penin kepala keee... Kalau tengah sihat walafiat memang super hyperactive lah jawabnya. Saya bagi contoh seperti gambar di bawah ini :


CONTOH:
SITUASI: Tisu bersepah
ini adalah balance tisu mcD take away saya, sudah selamat menjadi cebisan-cebisan kecil yer..
PELAKUNYA: Baby Mushuk (of kos....)
cuba lihat gaya duduknya, slumber sambil menyandar di kaki meja...sungguh bergaya huhh!
HUKUMAN:
hari tu dia buli Kakak Baby, kena pakai tali pinggang kertas. kali ni aku pakaikan tie kertas!


p/s: muahahahahahaha hehehe hihih huhuu hukhukhuk!! ubat batuk cap ibu dan anak plsssss....................

12 comments:

Nur Misnan said...

hishhh... macam2 perangai ada
siap kena hukum lagi..
lain kali pakaikan kasut kerta plak
mesti kelakar bila jalan.. huhuhu

m4rilyn said...

alala Citam cayang.auntie marie xperasan aritu sbb Mummy kamu jarang tulis pasal kamu lately (???). sbb Baby Mushuk tu selalu berkelakuan nakal..banyak la citer pasal dia. Auntie tahu Citam anak yg baik.

puasa2 nie xleh marah2.

~hugs~
Misty kata Citam baik

sweetsal said...

cantik la baby mushuk pakai tie, kacak bergaya di sukai ramai..hehe

starzieti said...

haha ! cian die kene dnde..

Chika said...

Dah agak dah... tgk Citam lebih hensom dr Baby Mushuk. budak Mushuk tu muka kanak2 lagi. Sori yer...

Harap Citam tak merajuk lama2... Budak mushuk tu suke tengok Mummy dia mengemas kot. Sebab tu la dia suka buat sepah..kan? hehehe nakal dia ni...

meowwmania said...

Nur misnan,
kasut kertas?? a very gud idea indeed ;)

m4rilyn,
sbb Misty kate Citam baik, Citam maapkan auntie marie hehee..

p/s: sy x suka ngan bdk busok tuh!

sweetsal,
ala auntie ni, baby mushuk ni girl taw...

starzieti,
bior! nakal sgt

Chika,
ala auntie Chika ni, Citam tu girl lar...budak busok tu pon girl gak

nak majuk lagi lah camni huhuu...

m4rilyn said...

haih..kuatnya majuk...PMS ke Citam?

meowwmania said...

m4rilyn,
PMS tu apa ekk aunty marie? mummy kite xdek ajar ponggg...

m4rilyn said...

ciri2 yg tak elok pompuan few days sblm period. hehehe

Pre Menstrual Syndrome

princessayang said...

Hehehehehehe... gelak je tgk perangai baby mushuk ni..

Chika said...

Ha! girl ke? Aiseh... patut la Deejay dok ushaa je gambar Citam tido. huhuhu ampon... jgn majuk nnt nampak tua huhuu

Papa Hero said...

terserlah sifat2 pemburunya