Sunday, September 5, 2010

Kucing Yang Pandai Membebel

Theo | The Talking Cat


Ini Theo, seekor kucing biasa yang mempunyai kebolehan membebel. Kalau sesiapa yang reti berbahasa Jepun boleh la faham apa yang si Theo ni membebel. Theo milik Shinji Kasahara seorang researcher di University of Washington dan juga hip-hop dancer plus instructor. Apabila Shinji bangun pagi, Theo akan datang menggeselkan kepala padanya dan berkata "Ohayou" bermakna "selamat pagi". Apabila Shinji pulang dari sekolah, si comel hitam legam ni akan menyapa "Okaeri" bermaksud "selamat pulang". Jika Theo sedang gembira, dia akan berkata “futari-no-jikan” bermakna “it’s time for two of us.” Namum apabila Shinji pulang lewat dan menyebabkan Theo bad mood, si Theo ni tak segan-segan mengutuk Shinji “baka-yarou” yang membawa makna “buduh” hahahaha....


 Shinji Kasahara | Owner Theo yang gorgeous


Video bukti Theo membebel...


source - Love Meow

p/s: seb baik budak-budak jebon tu tak reti membebel, tak sanggup ah aku nak dengor bebelan dorang tu! Musti banyak mende nak dikomplen lelagi si kenit yang bushuk ituh ngaaaa........

10 comments:

m4rilyn said...

agak2 Milah si maksu hakim anak cam nie la membebel.

if Misty leh membebel pun cik Marie risau. banyak la yg dia nak marah sbb jarang balik lawat dia

meowwmania said...

m4rilyn,
kann...klau bebdk tu sume leh membebel penin nak layan

Si Milah tu pandai membebel yer hehe..

ijad said...

selamat ber puasa..

ettymelladikboy said...

sebijik macam ahboy. membebel je. lagi kalau kena kacau time dia tidur, adoyai. berjela jela...

Kazen said...

huhu agak2 die pandai tak sebut name kazen

"Hadiah Hari Raya Buat Blogger"

Chika said...

Nak panggil la mamat ni translate apa yang deejay cakap hehehe sure best...

lupie said...

So cuteeeeee ........
Kucing I pun selalu bebel kat I!

Klik2!

saya said...

hah?? ye ke boleh cakap? wahhhh... tapi betol la. kalo depa2 tu boleh cakap lagi suspen wo..sure demand bertambah tinggi. huiii.. ngeri2.

Papa Hero said...

suara dia sebijik macam mak tam a.k.a Janda Kesepian

habsahharun said...

comel nih..