Thursday, October 21, 2010

"Nak kenal siapa ketua jebon-jebon meowwmania?"


Sila abaikan budak kenit yg sibok nak interframe kat belakang dan fokuskan pada kucing bewarna oren yang gendut ituh, itulah si Merah ketua bagi jebon-jebon kat rumah ni.


Yaya ni anak Ibu Bulat, merupakan kucing yang terdewasa dan terbesar di kalangan jebon-jebon yang lain.  Tapi sejak kena diet tengok badannya macam dah susut sikit hehe...cian dia, tak pe la kan dari ter obese nanti lagi susah.


Cuma babat kat pewot tu belum nak susut lagi, rasanya kena suruh mamat ni buat sit-up lah...


Ingat lagi tak tangan Yaya yang luka masa raya hari tu, la nih dah baik dah....

"apa tengok tengok! ada hutang??"


p/s: walaupon Yaya ni beso tapi dia paling takot dengan hujan, bila hujan je mencicit-cirit lari masuk dalam rumah sembunyik bawah meja huahuahua...

14 comments:

iela said...

ooo..takut hujan ea... :P tak maluuuuu.....kekeke

m4rilyn said...

yaya takot ujan...dia rasa dia kambing kot...

anyway yaya tu bersih muka dia
tium cket
muaxxx

pae's faezah said...

mesti badan dier pejal2 jekan heheh best nyer pegang.. :)
teringat kucing kt kampung dulu badan die camtula tp skung dah semakin kurus xtawla kenape huhu

bella-wella said...

meh nk geget babat kt perot tu..
hehe

saya said...

hahaha..penakot hujan macam nezha. kao hujan mesti dok diam je macma nak masok dalam baju pon ye dia tu. min & mon sangat aktif melompat kasi cakar sikit baju keje mommy dia tu try test tengok. hehehehe...

m.q said...

comel lah yaya
kene diet yer...
aloh keshiannnnn

hentakbelipat said...

uiiii gemok gilaaaa

Princess Ayang said...

tajuk gempak tak hingat...
i nak jugak la buat entry tajuk "Nak kenal ketua samseng Kg Pisang??"

meowwmania said...

iela,
aah mmg si Yaya ni tak malu hehe..

m4rilyn,
kambing?? nnti ai tnya dia ekk huhuu..

pae's faezah,
xde nya pejal lembik je badan si yaya tu hahaha..

bella-wella,
nak geget? meh dtg sini :)

saya,
hamboiii slalu bagi nasihat tak berkhemah cehh..

m.q,
utk kesehatan ngeh3

hentakbelipat,
bkn gemol la, tuf!

Princess Ayang,
hehehe...buat la nnti kite komen ekk ;)

yusz chomei said...

hehehe... yaya cam gapil lak cuma smua warna oren, gapil stripe itam... walaupo gendut's, k.yus tetap ske... sedap wat bantal pelok...

meowwmania said...

yusz chomei,
ahh mmg sedap wat bantal lelagi kat pewot yg byk babat tuh hehe...

sweetsal said...

ketua jebon ke tu?...ketua jebon yang takut hujan..cian dia..hehe

Anonymous said...

tomeynye Yaya...yg enterframe gmbr 1st tu tomey jugekk:)
anyway, rasenye kucing yg kaler oren ni mmg cenderung jadi obese...hehe...dah 3 ekor kat umah ni, oren dan obese...ngeeee:)

AAA

Naz said...

Yaya mmg best..