Saturday, October 2, 2010

Sila Terbeliak Mata Dan Terlopong Mulut Melihat Kemontelan Makhluk Paling Comel Ini












Aku paksa si Merah tengok gambar kengkawan dia nih sambil cakap "kamu nak jadik macam ni?" Yaya tengok muka aku, aku tunjuk lagi...tu tengok kawan awak tuuu "nak jadik camtu??"   Yaya: "meoww.." "hokey lepas ni takan sentiasa ada makanan dlm mangkuk kamu tu, makanan akan dicatu, tak boleh makan ikut suka hati kamu jek, makan ikut time okeh??"  Yaya: "meOoowww....." Ok la tu kot huhuu...

 
p/s: berat si Merah ni dah hampir 10kg, babat di perut sudah melambak-lambak...seleranya sentiasa ada, kejap kejap makan kejap kejap makan, camana nak buat haa??

14 comments:

Ms J said...

Lyn, bubuh makanan ikut time lah kot.. Selagi tak habis, jangan topup.. hehe..

abc_schh said...

isk isk sedih kecian aku tgk ... obesity is not rigt actually suffer ,... owner dlm pic tu siap senyum gumbira kucing dia gemuk ... alahai ... seksa haiwan itu

m4rilyn said...

ke Yaya cakap gemok itu menawan?

tp kesian tgk kucing2 tu,cane la dorang bergerak? xde penyakit ke? ishk

Nur Misnan said...

hey meoww... alamak besarnya
subhanAllah... indah sungguh kejadian Allah ya...

thefluffies said...

Kucing dewasa dah kena catu makanan dia. kalo beli science plan, dia ada provide sekali cawan plastik yg ada label sukatan yg sesuai untuk pets kita. Gemuk sangat memang comel. Tapi mengundang banyak masalah kesihatan kemudian hari.

vaniela said...

heeeeee.... si gemok2!!!!!!!!

AROL DSHW said...

ouh my god!
tak sanggup arol nak bela kucing besar macam tue.
tak comel langsung! hehe. :D

lupie said...

Auntie Meowwwmania,

Kami mewakili Saudara YaYa (aka Si Merah) ingin mengemukakan injunksi sementara terhadap "cantuan makanan" seperti yang dicadangkan.

Mahkamah Kucen akan menentukan keputusan kelak.

Yg Benar, Lucky & Rakan2

Hahahahahhahah

Chika said...

Alololo cian merah kene diet. Tapi bagusla. Jangan dibiarkan badan tu sampai obese... Tak bagus untuk kesihatan. =D

meowwmania said...

Ms J,
sepatutnya camtu la kan, tp dah terbiasa mmg sntiasa ada makanan kat mangkuk tu xpnh kosong. hurmm amik masa nak ubah tu huhu

abc_schh,
kan, ai pon setuju! byk buruk dr baiknya kcg obese nih

m4rilyn,
even manusia yg obese tu mmg mengundang penyakit kan so kcg pon camtu gak, not gud not gud

Nur Misnan,
mmg besar tp kesian la kat kcg tu dorang tak leh aktif meaning tak sihat la kan :(

thefluffies,
yes indeed, seram tgk kcg2 tu, tu yg terpikir jgn la smpai jadik kat Yaya.

vaniela,
terlebey suda!

Arol DHSW,
kan...kesian kat kcg tu lar

lupie,
amboii si Yaya ada penyokong ropenya, Lucky aunty risau nnti Yaya obese lar huhu

Chika,
yup! Yaya harus di diet kan, chaiyok2!

princessayang said...

Aduh Aden pon sama.. makan je keje..
asal ada makanan dlm mangkuk sure rembat smp habis..
dlm mangkuk Dylan pon dia makan..
macam mana tu???
risau gak dia obese nt

anis said...

dlu anis pnah bca, sbnrnya haiwan pown akn stress bla dia obes...
cian diorg...diorg pown akn berisiko tinggi kna pnykit mcm manusia, especially skit jntung...
dlu wktu doddy kecik, brat dia 4.5 kg, dr dh suh kwal dia mkn...
seb bek obes dia x la mlmpau sgt, tkat gumok2 ja...haha

sweetsal said...

gemuk2 nya meow2..geram tp takut lah nak pegang..hehe

freakyphoto said...

kucing ni mmg jenis mcm ni.... my fren ade 3 ekor kucing jenis ni.. parent die belikan kat ausie.. mmg kucing jenis besar mcm harimau... lebih kurang tinggi paras lutut or peha manusia... best buat bantal... huhuhu