Thursday, October 14, 2010

"Tidak!! Saya tak kejam, tolong jangan salahkan saya."


Tolong lah jangan salah sangka, bukan saya yang paksa mereka bersesak-sesak dalam kotak kecil itu. Saya dah sediakan tempat yang selesa, sebuah bakul yang di alas tilam kecil dan kemudian di alas lagi dengan selimut favorite saya! tak cukup selesa kah?? sehingga kotak kasut yang kecil itu juga yang menjadi pilihan mereka. Sungguh saya berkecil hati, sampai hati kamu buat mummy macam ni.....

"batu belah batu bertangkup, tangkup lah aku telan lah aku.... aku kempunan telor tembakul."
"mak mak... nanti dulu, adik Pekan lapar susu" ok salah dialog!

p/s: apa hal yang pasal telor tembakul sanggup nak tinggalkan anak, tak paham aku. macam aku ni bebudak tu dok melantak habiskan blackwood ada aku kesah? ada? muahahahah......

17 comments:

m.q said...

tempat sempit lg diorg suka
tu tak kira lg klu baby bucuk mengendang sekali tu...

azzey said...

kat situ jg yg selesa ye.....

bella-wella said...

hahahaha..
funny + cute!!!

die xnk susah kn awk la 2..
baek nye ibu ni.. hehehe

+ die nak bersesak cmtu, sedap tido..
panas.. hehehe

meowwmania said...

m.q,
baby mushuk mmg nak join skali tp awal2 dah kena piyat tinge dulu huhuu..

azzey,
yer la tu kot haihhh...

bella-wella,
kan...best agaknya tido bersesak camtu hangat jer hehe

m4rilyn said...

dorang mmg suka himpit2 tempat sempit...haba kepanasan lebih sket

pae's faezah said...

dah semakin comei budak2 nie..alahai suke nyer tengok hehe :)

FareedSairi said...

hohoho..comel2 dak kecik tu. 2 ekor je ke? kat umah dulu 6, skrg tinggal 3...lg tiga da kene colek...

saya said...

hishh..memag zalim mama dia ni.. hahahhaha.. diaorang tu lagi kecik tempat lagi suka..nak berhimpit2..

Chika said...

Hahahaha... nak kotak kecik lg tak? Comelnye berhimpit2... berkenan btolla yg tabby tu. sape nama dorang ni Lin?

nur anis said...

haha..dorang nak tunjuk yang dorang mesra berhimpit-himpit cam tu..

Nur Misnan said...

salam
tempat kecik ler lagi dia syok tdo
kalau terbesar sgt.. tak dapek ler
nak melekat2 mcm nih..
suammm jer... syok tuh.. huhuhu

Misz Pinkie Winkie said...

hahhah.
tak de kesah pon kalo diorang makan blackwood.
cume kalo lum gaji..kesah ler jugak..
kesah poket kering.
huhuhu.

budak2 tecit, kakak baby dan baby musyuk tue memang nak kena kunyah lumat2.

meowwmania said...

m4rilyn,
ye la kot tp mcm kecian je tgk si kecik tu kena hempap huhuu..

pae's faezah,
ha'ah semakin comel, semakin nakal, semakin ganas hohh!

FareedSairi,
anak-anak bulus sy kesemuanya ada 9 hekor ;)

saya,
tak bek taw...mummy dia baik jew ngeh2

Chika,
sok kita perkenalkan satu satu yerk ;)

nur anis,
sajek nak mintak simpati huhuu

nur misnan,
hehe...aah suka sgt berhimpit2 cmtu, sajek nak amik kesempatan hahaha

misz pinkie,
skrg ni beli trus 24kg baru tak terasa cpt sgt habisnya haha :)

Cat-in-Sydney said...

Oh dear! Jom kongsi kotak kita. purrr....meow!

psst...nice blog!

sweetsal said...

sedapnye tidor bersilang-silang..manja nya sibaby meow..hehe

thefluffies said...

Budak2 tu memang... lagi sempit lagi menyebuk nak port sama..

P/s : Thanx for drop by our blog. Momoy (RIP) suffered from Pyometra (kanser pada sistem pembiakan dia) sbb dulu Mommy selalu bg contraceptive jab kat Momoy. Masa vet cuba nak spay kan momoy, nanah dari Pyometra masuk dalam sistem badan, mengakibatkan jaundice (demam kucing) dan sepsis (toksin dalam darah). Tambahan pulak Mommy ingt Momoy tak payah vaksin sbb duduk dalam apartment, tapi Mommy silap. Momoy pergi lepas 10 hari di spaykan.

Sedih, tapi Mommy banyak learn from the mistake..

- Mommy-
The Fluffies

meowwmania said...

Cat-in-Sydney,
tengs :)

sweetsal,
tu la kan, bersimpang siur tidurnya hehe..

thefluffies,
sedihnya...sama kes dgn Ibu Bulat lar, dlu pon slalu bg injection utk elakkan dia bunting akibat kerap sgt smpai keluar nanah, trus hantar ke vet utk dispaykan alhamdulillah masih sempat diselamatkan..

dr kesilapan tulah kita dpt belajar dan cuba elakkan perkara sama berlaku, mommy jgn sedih k :)