Friday, November 12, 2010

Bebudak Jebon Main Bulu. Bulu Apa?? Bulu Ayam daa....


Ini adalah bulu ayam, bukan bulu ayam betul tapi yang pelesu punya. Bulu ayam ni aku beli masa pegi hospital untuk amik second injection pada hari isnin lepas. Balik dari hospital tu singgah la dekat Carrefour, menjadi tabiat semulajadi bila masuk hypermarket mesti pegi pets section dulu, WAJIB. Dah tu belilah bulu ayam ni, beli sikat kucing yg dibuat dari getah, beli wet food dan borong pasir kucing sampai 5 beg sebab murah giler hohohoh saya suke!!


Oleh itu mari kita lihat reaksi bebudak jebon apabila saya membawa pulang bulu ayam ini ke rumah.....

"hoh! mummy, bulu apakah ini?"
"tak kira bulu apa, saya PUNYE!!"
"Min pon nakkk..." *geget geget!!
"adik, pinjam sat...kakak nak nengok"
"tak muleh!! ini titew munyeww...."
"alaa....adik bagi la kakak main sama, adik baikk..."

"nyum nyumm....bulu apa ni sedap nyer"
"finally its MINE!" *muahahahah


owh sebelum terlupa, ni haa... ada lah yang tanya pasal Jebon, katanya tak tahu Jebon tu apa? jadi kepada sapa yang tak kenal JEBON boleh la berkenalan dengan beliau dengan mem'play' video di bawah ini :


selamat berkenalan


p/s: musim demam agaknya sekarang ni, demam berbalik-balik lah.....terpaksa berjaga-jaga takut berjangkit kat bebudak jebon sekalian. *haiiilah demam cepat lah pergi~

10 comments:

Nur Misnan said...

salam cik meoww..
adusss.. suka ya dapat main bulu
sama mami..
main jgn rebut2
karang ada tercabut
mami dok perambat nanti... =)

sweetsal said...

hepi tgk mon dan min geget2 bulu ayam tu...tak nak lepas2..hehe

Cat-in-Sydney said...

Ala...sampai hati panggil Mon & Min tu jebon! Aunty Meoww,,,kita nak bulu tu jugak. Kat sini takde lah. purrr....meow!

Chika said...

Hahahaha Baby Mushuk pandai... trick bebudak jebon tu yer...

Anonymous said...

ADEH. kt umah ni tak boleh beli camtu. kang tak sampai seploh saat, tinggal bulu je sehelai. hahaha.

main dgn lidi je. tu pun, kejap je ganti lidi baru...

aunty mm pakai pasir apa? share sket boleh??

mak etty.

Namie Amir said...

kita tgk bulu ayam tu blh bertahan berapa lama..hehe~ :-p

Papa Hero said...

BULU AYAM TU MESTI PENDEK UMUR DIA KAN...? SETAKAT NI BG PH, PASIR KUMBAHAN CARREFOUR ADALAH YG TERBAIK...

MATA JEBON TERBELALAK..HA HA HA ...SUKA TGK DIA

NISS said...

mmg..dak2x bulu ni suke betul nan toys berbulu ni..anak NISS kalo main..smpi basah bulu tu nan air liur die org..

meowwmania said...

Nur Misnan,
hehe...slalu je kena babab montot

sweetsal,
menan baru camtu la, memasing jakon lg hehe

Cat-in-Sydney,
pggl Jebon sbb nakal huhuu..

Chika,
baby Mushuk mmg pandai memujuk rayu

etty,
mak etty, br first time cuba pasir ni..kita beli pasir xdek brand..namanya pasir kumbahan kucing carrefour hanya 4.90 utk 5liter, mmg berbaloi ;)

namie amir,
hehe...kita sama-sama tunggu dan lihat :)

Papa Hero,
terbelalak yer..hehe

Niss,
itu sudah pasti hahaha

DearCats said...

DC dengar mmg kittens sgt suka dgn toy bulu ayam ni hehe.. tp jangka hayat tu tengok tahap keganasan si comel kan?.. *buat style org lama main dgn anak kucing.. Letak kain perca kat ujung lidi atau kayu halus yg pjg :)*