Wednesday, December 29, 2010

Bila Siakap Berbohong

♪♫ Assalammualaikum 
salam sejahtera...
kepada anda semua
moga bahagia... ♫♪♫♪


Apa khabar semua? Diharapkan kalian berada dalam keadaan sihat sejahtera. Keadaan kesihatan saya di sini agak goyah waima saya baru sembuh dari demam sejak 3 hari lalu. Bergitu puitis sekali bahasa saya pada kali ini mungkin disebabkan baru sembuh dari demam barangkali.


Anda cam gambar di bawah ini??


fokuskan pandangan pada gambar di dalam bulatan dan pasti anda dapat meneka di mana lokasinya


Pasti sudah ada yang dapat meneka dengan tepat. TAHNIAH diucapkan! Kepada yang tak kuasa nak main teka-teki teka-tekok nih hatta mahu melayan kerenah saya yang tak senohong ini, saya akan zoom kan gambar tadi supaya anda dapat melihat dengan jelas gambar apa yang saya maksudkan tadi. Cuma scroll ke bawah.....


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

scroll jangan tak scrolllll



















taa daaaa...........


Bukit Gambang Water Park. Di situlah lokasi saya berada pada hari minggu yang lepas.


Motip??  Ok let me tell you the stori...selepas puas berendam di situ dalam perjalanan pulang perot pon dah berkeriut-keriut menahan lapar destinasi seterusnya untuk mencari tempat mencokek jumpa satu restoran seafood terus benti singgah pastu laju jelah meng order. Sampai je hidangan yang dipesan tanpa berlengah baca bismillah...bedal lah apa lagi. Salah satu hidangannya adalah siakap stim, ikan nya agak besar mungkin sebab itu jugak pada bahagian ekornya seperti kurang masak half-cooked gitew. Disebabkan orang lain tak kesah saya pon laju jelah membedal ikan ituh.


Semuanya baik-baik saja sehingga saya terjaga dari tidur pada pukul 3 pagi secara tiba-tiba dan merasa seolah pandangan saya berputar, kepala saya sakit dan tekak terasa loya. Saya cuba untuk bertahan dengan menyapu tiger balm pada kepala namun akhirnya tewas apabila dengan jayanya saya dapat mengeluarkan kembali segala mala yang saya cekik pada siang tadi. Tak cukup dengan muntah, di selang seli dengan cirit birit dan demam pula. Setelah kosong isi perot barulah reda sedikit rasa badan saya.


Esok paginya setelah ke klinik maka kompem lah saya telah keracunan makanan. Dan walaupon bergitu demam dan sakit kepala saya masih berterusan 2 hingga 3 hari. Tentu anda tertanya-tanya, adakah orang lain juga menerima nasib yang sama seperti saya. Jawapannya TIDAK. Orang lain yang turut sama makan bersama saya semuanya baik-baik saja. Ini disebabkan antibodi tubuh saya yang kurang gagah perkasa untuk melindungi saya bukan baru sekarang malah sejak dari bayi lagi. Daripada kecil saya mudah diserang penyakit, pantang tersalah makan tak pon terlalu penat atau keadaan terlalu panas atau sejuk saya akan jatuh sakit. Kalau tak demam, sakit kepala, tak sakit kepala..sakit perut bergitulah kaedahnya.


Oh! nampaknya dah panjang bonar saya merepek, elok lah saya pulang ke pangkal jalan sebelum keadaan lebih buruk lagi. Terima kasih kerana sudi membaca kronologi demam saya pada kali ini tehehee.....





MIN: mummy, boleh tak Min ngan kakak nak tidur kat cimut came-came ngan mummy?

meowwmania: mummy demam ni pegi la tidur jejauh kang jangkit pulak.

MIN: alah tak jangkit la mummy....antibodi kiteorg kuat tak macam mummy....

meowwmania: cis cis cissssssss!!!



kroh krohhh......


p/s: moral of the stori, kalau ikan tak masak jangan makan nanti kena food poisoning *pesan kat diri sendirik.

5 comments:

Ms J said...

untuk Lyn: sila jaga diri.

untuk Min: dah macam SPHYNX dah rupa awak ye? Capang bebeno! hikhik..

Chika said...

harap2 cik meoww dah sihat skrg. perut tgh sensitif lg tu, jaga mkn tau..

baik min ngan baby mushuk neman tido. tapi dorang yg tido dulu ni...

NaddY said...

sian cik meowmania kiter nih...
semoga sihat kembali

DearCats said...

oo pi bkt gambang balik hari ye?.. DC ke sana bulan julai yg lalu, stay dgn family kat sana. Baby tak mau berganjak dr indoor playground tu!

meowwmania said...

Ms J,
maceh Ms J :)

capang itu mmg keturunan Kakak Baby hikhik..

Chika,
tengkiu Chika :)

ah dorang tu mmg, smpai naik kebas kaki tak boleh nak bergerak huhuu

NaddY,
alhamdulillah da sihat dah..maceh cik NaddY =)

DearCats,
tido sana...jgn kan Baby sy pon teruja men kat indoor playground ituh hehehe