Tuesday, December 7, 2010

:: Kakak Borek Adik Rintik ::

Share
Maknanya: si adik mengikut perangai si kakak, biasanya perangai yang tak elok la kan..dalam erti kata lain suka nak mengikut perangai yang kurang senohong gelama ikan durik bercakap bohong lama-lama mencurik eh!


Mon yang paling cekap meniru perangai persis kakaknya si Baby Mushuk. Lagi-lagi perangai yang boleh mengakibatkan darahakunaik@akunaikdarah. Tapi yang bestnya tetengah dorang ni terkinja-kinja, terlompat-lompat atau terlari-lari sambil menjatuhkan segala benda pastu tetiba nampak kakaknya si Baby Mushuk baring kepenatan maka si MON juga secara otomatiknya akan join sama biasanya sehingga mereka tertidur bersama tapi lebih banyak kali jer mereka sambung mengganas semula, hampeh kelapa.


Berikut adalah contoh contah yang berjaya diambil sejurus selepas mereka mengganas lalu kepenatan dan tertidur, layannnn zasssss ZzZzzz.............


Mon keliru ekor dah tak bergerak

"nape ekor kakak dah tak bergerak nih??"

"alaaa.....kakak dah tidur!!"

"kakak ni tidur pulak, tak best ah!"

"mummy, adik ni kacau lar..."

"kakak ilat ilat adik pastu adik tidur taww...."

"hohh adik da tidoo"

"shaye pon nak tidoooo....."

krohh krohhh.....


p/s: shhhhh....silence please. jebons sleeping!

suka?

7comments: