Thursday, January 6, 2011

"Anak-Anak Mari Kita Belajar Sesuatu Yang Baru Hari Ini..."

Haluuu... Apa khabar bapak-bapak ibu-ibu semua? Harapannya kalian baik-baik saja ya. Saya di sini baik-baik juga cuma agak sibuk dengan urusan di kantor *mode maid dari Indon hakhak...


Okok...ni semalam punya cerita. Petang lepas balik kerja tu ajak lah bebudak jebon ni main kat luar rumah. Keluar keluar je si Kakak Baby terus panjat pokok terus pastu dok mengeow ngeow dari atas pokok tu. Cakap ngan Kakak Baby "nape meow meow nih kan baby awak ada kat bawah tu...." pastu Kakak Baby dok mengeow jugak lelama Mon ngan Min pon manjat sama kat pokok rambutan tu. hoooo....baru la aku paham rupanya Kakak Baby nak ajak anaknya panjat pokok. Bagus la Kakak Baby kamu ajar budak dua hekor tu manjat pokok rambutan, sok lusa kalau berbuah boleh tolong mummy petikkan buahnya tak payah susah-susah mummy nak guna galah huhuu....


Min yang panjat dulu, cekap betul dia memanjat.


eh! Mon kamu ni manjat ke tidur huhuu... si Mon ni penakot sikit, melangkah dengan sangat berhati-hati


Kakak Baby kat dahan yang paling bawah dok merhati anak-anaknya


Baby Mushuk pulak cuma memerhati dari bawah.
tanak join keee.....


sedang mengexplore pokok rambutan....


Min Tomin menjadi ketua nya....


Baby Mushuk tak tahan....akhirnya dia memanjat sama


Mon Tomon yang penakot..


Min macam biasa gagah berani walaupon dia girl, tukar jantina jelah ngan si Mon Tomon tuu HAHA..



beso betol lah mata si MIN ni tak padan dengan tubuhnya yang kecik tu...dah macam tarsier pon ada aku tengok huhuu... korang tahu tak tarsier tu apa, alah menatang yang macam monyet tapi dia kecikkkk sangat walaupon kecik matanya besarrrrr sangat. Tak tahu?? ok takpe aku dah tepek gambar menatang tu kat sini, sila scroll ke bawah...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V













haaa...ini dia menatangnya
sama tak?? hehee.....



p/s: budak dua hekor ni tahu manjat je bila nak turun main jerit je dari atas tak pasal pasal aku manjat sama cehh....

14 comments:

NISS said...

panjat pokok lambutan ye....mon..min n kakak baby..len kali ajak tomei,blackiey sekali..;)

lupie said...

So happy!
On the tree!!

Tapi, kalau nak harap kucing petik rambutan for us ... tunggu laa ...

Lucky sends his love to his favourite Auntie Meow!!

Adem and Cats said...

hehehehe comelnya si bulus ni.. hehehehe

adem n cats

thalhahaziz said...

Nanti mummy nya nak turun nak panggil sape pulak? heheheee... Daddy, mummy gayat.. (Siapakah?)

meowwmania said...

NISS,
dorang ni reti panjant je NISS turunnya nak berambik huhuu..

lupie,
kucin tak leh petik buah lambutan yer aunty lupie hehee..

Adem and Cats,
hehe..maceh auncle Adem hikhik

thalhahaziz,
amboiiii keluar soklan cepumas nampakkk

marina anakcikbob said...

aaahahaha... ada pulak d samakan dengan natang tu..
tp natang tu comel.. nak 1!

marina anakcikbob said...

aaahahaha... ada pulak d samakan dengan natang tu..
tp natang tu comel.. nak 1!

Cat-in-Sydney said...

Aunty Meoww,
Kita suka lah si Min tu walaupun betina tapi berinisiatif (macam Angelinalah!) purrr....meow!

CIK BIRU in da house! said...

aah la...sebijik rupe la dgn menatang tuh...cuma tangan dgn kaki je lain..hehe

Nur Misnan said...

assalamaualaikum cim meoww..
hu3... tomey benar ler
yang memanjat tuh..

sweetsal said...

mata Min besar macam mata tarsier..hihi kelakar la pulak tengok tarsier tu..hehe

Ikah said...

MM,standard ar tue...semua kucing camtue kowt...asal nak manjat laju jer..nak turut mula la gayat..

Ikah said...

suke arr environment umah MM nature macam PM..ni yang best ..sbb tue si bulus suke....jiwa tenang

meowwmania said...

marina anakcikbob,
hehe...kalo nak natang tu kena g filipina kat sana byk hehe

Cat-in-Sydney,
cam Angelina ekk...boleh geng lah ;)

CIK BIRU in da house,
sama skit la kan lain byk hikhik

Nur Misnan,
w'slm kak Nur...
comel plus nakal huhuu

sweetsal,
matanya tak balance ngan badan haha

Ikah,
tu la kan...klau manjat tu nak tggi tinggi aje tp bila nak turun dah tak reti, kite jugak yg kena selamatkan sabo jelah..

Ikah, rmh kita rmh kg jer heee...