Saturday, February 26, 2011

Bebudak Jebon Mogok Lapar weiiii...

Share
Hai semua!
Selamat berhujung minggu..


Oh nak stori sikit, bebudak jebon kat rumah ni tengah mogok, mogok lapar. Nak dijadikan citer stok Blackwood bebudak ni dah habis jadi sebelum stok baru sampai belilah dry food yang lain dulu sebagai ganti. Tapi memasing punya lah eksen kemain, bila dituang kat mangkuk memasing main hembus-hembus pastu blah... rasa pon tak nak. Geram betol! Yang tak banyak cekadak si ROMEO ngan JULIET, letak apa saja kat mangkuk semua dorang bedal. BAGUS. Oh! si MERAH pon gud boy jugak yer.. beliau takde pon perasaan terkejut ke pelik ke teragak-agak ke...selamba je mengonyah. Memang takde perasaan langsung HAHA....gud gud!


Inilah dry-food yang menjadi pilihan saya



Dulu pernah terbaca mengenai Vitacat ni kat blog geng kucing jugak tapi blog siapa dah terlupa (siapa yg empunya blog sila angkat tangan!) First time baca tu agak tertarik jugak sebab Vitacat ni adalah produk keluaran tempatan dan satu-satunya produk makanan kucing yang HALAL. So masa nak beli dry food kat petshop ternampak Vitacat nih, terus ambil dan baca kandungannya. Vitacat adalah formula yang sesuai untuk semua baka kucing, ada pengawalan bulu gugur, najis yang kurang berbau dan yang paling penting TIADA lemak binatang, daging dan organ dalaman binatang ternakan.



nampak sungguh menyelerakan bukan?
eh! ada ailebiu lah...



Dan daripada kajian yang saya buat sendiri dengan meng-usha laman web rasmi Vitacat. Dapatlah serba sedikit informasi mengenai Vitacat dan hasil kajian tersebut mendapati...


Vitacat adalah makanan kucing kering daripada ramuan ekstrak minyak ikan tuna dan campuran beras. Ramuan ini berjaya menggantikan daripada penggunaan poultry meat & meat by product kepada extract minyak ikan tuna yang mana ia halal dan lebih baik kerana tiada bahan pengawet diperlukan [maknanya tiada garam]. Dengan mengekalkan kandungan protein sebanyak 30% dalam ramuan ini membuatkan Vitacat setanding dengan makanan premium kucing yang lain malah harganya jauh lebih murah.


Setanding makanan premium?? hurmm...sangat menarik. Memandangkan ini adalah kali pertama saya mencuba Vitacat ditambah dgn anak-anak jebon yang eksen-eksen belaka maka saya masih belum boleh memberi sebarang komen. Tapi jika benar apa yang dijanjikan oleh pihak Vitacat itu sendiri dan bukan indah khabar dari rupa, saya pasti produk ini boleh menjadi pilihan pertama penggemar kucing di Malaysia terutamanya bagi pengguna yang beragama Islam.



p/s: buat sementara waktu saya berikan campuran Vitacat dgn wet-food dan sedikit air kat bebudak nih, dah serik dgn kejadian si comel tak boleh kencing. Dapat berbangga dengan produk buatan Malaysia. itulah harapan saya!

suka?

32comments: