Monday, February 28, 2011

Mengambil Kesempatan Dalam Kesempitan

Assalammualaikum.


Hai semua!
Selamat Hari Senin.



Semalam perasan budak gemok Merah jalan terdengkot-dengkot, berjalan dengan kaki diangkat sedikit ke atas. Gaduh ke? cek cek takde pulak kesan kena gigit ke apa..cari-cari luka pon macam takde. Agaknya terseliuh, kot melompat dari tempat tinggi...yelah member tu kan badannya kusssss smangat.


Member bila dah sakit memang tak bergerak lah, duduk tidur kat satu tempat jer... Tak dulik dah keadaan sekeliling, sampai nak makan pon main order jer  "meow meoww meowww!!"  mengiau selagi orang tak hantar makanan, sabo jelah...



patik hidangkan makanan, sila lah bersantap tuanku...

aloloo luka parah ni...nak bangun pon tak boleh

elehh mengada je lebih tuu...



p/s: si Merah memang pandai mengambil kesempatan dalam kesempitan

21 comments:

marina anakcikbob said...

hahahaha... merah, kamu ni manja la..
err.. pinjam boleh?

umi_e said...

As salam...

Kesiannya dia, makan pun sambil baring sebab tak boleh nak bangun... cepat2 bawa gi jumpa vet ya... kita tak tau apa yang telah berlaku ke atas kakinya :(

*Harap cepat sembuh ya...

m4rilyn said...

bila lagi nak bermanja dengan tuan puteri. layan kan aje nanti dah takde nyesal lak..ye tak putera raja merah?

VIVIAN said...

only sit and to be admired la.. hehe

Chika said...

Alololo... cian dia. bagusnya duduk diam kat umah la skit kan.. huhuhu

Cat-in-Sydney said...

Aunty Meoww,
Dulu kan, Nikki sakit kaki macam tu juga sampai berhari-hari. Di vet, kena xray bagai. Then vet kasi ubat, rupanya allergic pulak kat ubat, gatal kat perut sampai berkeping kulit tu. Kesian dia! purrr....meow!

habsahharun said...

kenapa kaki tu?patah ke? cian dia..gebu betol encik Merah ye..

Mamarempit said...

pandai ek....berlakon kena pandai..hehehe..

Kelly Chantek said...

sekali sekala nak merasa jugak special treatment... :)

Kelly Chantek said...
This comment has been removed by the author.
Zuwairi Aiman said...

Kucing ni pandai buang air lam tandas x? law nk aja.. canner ek

aby said...

salam mm,
sapukan minyak Kelapa Dara kt tempat yg sakit tu.
jgn terkejut, kucing pun suka menjilat minyak kelapa Dara tu ..
insyallah ok ...

meowwmania said...

marina anakcikbob,
tak boleh! tak boleh..tak boleh arghhh!! :|

umi_e,
maceh kak...mmg cadang nak bawak jugak ni, mungkin esok skali nak bawak si Baby Mushuk ;)

m4rilyn,
kite mmg layan cik marie, nak wat cane itu lah racun itu lah penawar yer dok? :D

VIVIAN,
kannn...huhu

Chika,
ha'ah time2 camni lah baru reti nak duduk ghumah, geram jek

Cat-in-Sydney,
ye ke..alahai siannya Nikki, harap2 si Merah takde pape tp nak bwk g vet jugak nih :)

habsahharun,
blm dpt dipastikan harap2 tak lah ;)

mamarempit,
pandai amik kesempatan huhu

Kelly Chantek,
yolah...layannnn :D

Zuwairi Aiman,
si Merah ni membuang kat pasir luar rumah je..

klau baru nak ajar..cuba beli pasir kcg letak dlm bekas then letak kt dlm toilet mesti everytime dia nak mmbuang dia akan masuk toilet ;)

meowwmania said...

aby,
oh! ye ke...tima kasih aby di atas tips nya ;)

gt hans said...

munggin kena gigit aper2 kot..mcm kucen kita dulu kakinya disengat lebah..camtu laa lagaknya kena layan..moga merah cepat sihat.. :)

ItaJeff said...

salam..
rasanya sakit skit je kot...sbb dia msh selera nk makan kan...apa2pun bgus bwa g vet..

Farahliza Isa said...

mcm bengkak jer...ke kaki dia mmg debab..hehehe

anis said...

muahahaha, merah pndai betoi amik ksmptn...dia kta, bkn sakit slalu, so tuannya kna la lyan lebey2...kah3x
yg x than, mkn pon men oder je tu...haha

e.t.t.y said...

wow!!!!! vvvvvvip service ni......

nak jugak mm!!!!!

chiken chop satooooooooooooooo....

grOundnUt said...

Time macam ni lah dia nak bermanja..
layan kan jer.. hehehe comey sungguh dia

Intan Maizura Ibrahim said...

uiskk..namamu merahhh..like like like
mkn pun bsimpuh tuh..napok bebenor nk mummy dia cayang lebih2 ke dia tuh...montel