Thursday, February 10, 2011

Oh! Kasihan.....

Pengumuman!
Pengumuman!!


Ok baru lepas babab montot Kakak Baby sebab beliau telah menampar si Perot Boncit sehingga tergolek-cat. Kakak Baby masih belum boleh menerima kehadiran si Perot Boncit dan si Mata Beso, begitu juga dengan jebon-jebon yang lain. Oh! kasihan...


Mujur lah si Mata Beso dan si Perot Boncit dah 'sherashi-bersama' makanya mereka hanya berkawan berdua saja. Makan berdua, main berdua, tidur berdua, poo pee pon berdua.Tapi bila bermain tu memang selalu suara si Perot Boncit lah yang kedengaran terjerit-jerit, si Mata Beso tu kan jantan jadi ganas bila bermain. si Perot Boncit yang masih kecil tu haruslah kalah sentiasa. Oh! kasihan...


si Mata Beso dan si Perot Boncit yang semakin membeso dengan sihat

orang tu tengah duduk leklok diusiknya karang kena ambush mulalah menjerit mintak tolong...

haa kannn.....


mata beco!!! jangan geget adik!



bila kena marah buat la muka gituuu.....


biasa lagi dia nih!


Baby Mushuk dok perati dari atas pokok


budak ni pon belum berapa nak blend dengan budak dua hekor tuh. tengok dari jauh je bila dekat mula lah kembang kembang bulu. Sombong betul!



p/s: kadang tu kesian tengok budak dua hekor nih sebab dorang macam nak kawan dgn si jebon-jebon tu semua tapi bila datang dekat kompem kompem dapat penampor free. Oh! kasihan...

21 comments:

rubygemstone said...

aaaaaaaaaaaaa...suka sngt tgok duarang ni....time main tu lagi lah..jerit2....hihihi...pastu mata bulat dh kena marah muka mushukk tul dia buat! chomeyyyy :D

Cik Awynn said...

boleh tahan hensem lah si mata besar ni.. macam tersuka pulak. ada can lah si mata besar tu nak lawan kehenseman Teteh. hahahaha.

bella-wella said...

boncet dgn mata besau cute lah!!
hahahaha
abg2 & akak2 xnk kwn lg eh..
ciannnn die...
:P

marina anakcikbob said...

xpe..lelama nanti ok..
kat umah en. boxfen pon de org buang kuceng..
1 minggu lepas, 1 minggu ni..

keen said...

MM tak cuba ke petua SS bagi kucing2 ni bebaik sesama depa?...akak dah try memang mujarab..

lupie said...

Awwww... they are so lovely!!!

Nur Misnan said...

haishhh... nakai sungguh anak2 cik moww
fenin2 mama tuh...

tapi bila kena marah tomey muka gituh

IeDa_IsHiDa88 said...

suka tgk kucing nie.. comey..

meowwmania said...

rubygemstone,
tulah...si mata beso tu mmg pandai wat muka camtu geram je tgk!

cik Awynn,
wahh cik Awynn...cinta sudah berputik yaa :D

bella-wella,
abg2 ngan kakak2 tu sombong bebenor..

marina anakcikbob,
harap2 camtulah :)

keen,
a'ah lar lupa...nnti sy tgk blk kat blog kak SS ;)

lupie,
yup agreed! ;)

Nur Misnan,
pandai amik hati tu kak huhuu

IeDa_IsHiDa88,
kann...mmg membikin hati ku gerammm

Mamarempit said...

tak pe tu..nt lama2 sikit sherasi laa.....

Si Chumi pun dah sherasi ngn si Kecut....skang ni tidor bershama lagik....port baru...bakul motor dan jugak "beldi"....sangat best.....

VIVIAN said...

masa suki dan rimo join family baru..bobo sbg anak paling tua n senior kt rumah..bobo kire agak budak baik..bobo kuis2 pale dua budak tu jer..masa tu masih umur sebulan..eehehhe

cikPija said...

nasib yang same dgn anak2 kucing kite yg baru dtg huhu..sume wat hal sndri jerk..xmo berkawan!

Kelly Chantek said...

lambat sket penerimaan jebon-jebon tu kot. takpe, lelama ok la kot..

bestnye rumah meowwmania ada pokok boleh jejebon panjat-panjat :)

saya said...

alololo..ciannnnnn diaaaaa. meh la datang sini kawan dengan nezha. boleh bertambah2 akal dia tu mendera saya.. sabor je la

Anonymous said...

ha...ikut la nasihat kak SS supaya dorang dpt berbaik2...mcm dlm entry die yg dlu tu...

Cik Siti said...

hanya mampu ketawa tgk gelagat budak2 jebon nih...hihi

Cat-in-Sydney said...

Dah namanya pun jebon2...mana nak kawan dengan kucing biasa. purrr....meow!

aby said...

salam ziarah dr aby ...

aby buat blog ni semata mata utk join blog kucing ..

http://dorobeescattery.blogspot.com/2011/02/tribute-utk-yang-pergi-dahulu.html

di harap dapat tips2 yg baik bagi membentuk persekitaran yg selesa bg kucing kesayangan kita ..

karib 2 ekor tu berkawan ..
menarik.

mohon jd follower

ettymelladikboy said...

alaaaa syian diaaa...

Alia said...

comelnyaa muka kena marah!!! confirm dia gemuk beso nanti :D

Chika said...

kiut la budak2 tu... suka kite tgk... nasib baik la dorang ada each other kan?