Monday, February 21, 2011

REVIEW FILEM : Sanctum

"This movie will take audiences on a breathless journey across plunging cliffs and into the farthest reaches of our subterranean world"

SANCTUM



SINOPSIS:

Kisah ekspedisi sepasukan underwater cave divers ke dalam gua bawah air yang terbesar, paling indah dan paling jauh dapat dicapai dari sistem bumi. Ekspedisi mereka tiba-tiba terganggu apabila ribut taufan melanda tatkala mereka sedang berada jauh di dalam gua dan terpaksa berjuang melawan deras air yang semakin memenuhi gua tersebut.

Frank McGuire adalah seorang penyelam yang berpengalaman terpaksa mencari alternatif lain apabila jalan keluar terputus untuk menyelamatkan beberapa orang rakan termasuk anaknya sendiri yang turut sama berada di dalam gua pada ketika itu. Dengan kekurangan bekalan dan peralatan mereka terpaksa bergerak melarikan diri sambil mencari laluan ke laut untuk keluar dari gua itu. 




Heronya...Richard Roxburgh (Frank)
dan anaknya Rhys Wakefield (Josh)


lokasi pengambaran di Gold Coast, Queensland, beberapa gua di south Australia dan Village Roadshow Studio


ayah dan anak sama-sama hebat!

like father like son gitew...oh! Josh ailebiu *tetibe...


memang tidak diNAPIkan, cerita ni memang hebat. takde sikit pon rasa bosan tatkala menonton. rasa teruja dan cemas bila menonton sebab movie ini adalah berdasarkan kisah benar jadi dapat dibayangkan perasaan mereka yang terlibat semasa kejadian sebenar.


berjuang bermati-matian untuk menyelamatkan diri
dan insan tersayang

the question is.....

Can they survive, or will they be trapped forever?



Sanctum Official Trailer




p/s: dua tiga kali jugak meleleh airmata tgk citer nih, sedih woo...tak caya gi tengok!

10 comments:

Anonymous said...

dlam bnyak2 cerita y i dah pernah tgk.. sanctum ni lah y paling i ske skali... mse bf i bli tiket i cam xde at je nak tgk.. b4 tgk .. Ya Allah best gle..

nEuR0 shEwAzni said...

arghh ! xmau tengok . xmau kua air mta !

marina anakcikbob said...

perghhh.. da macam entry nuffnang da ni aku tengok..

ni kalo aku wat entry kira dapat 2 tiket x?
hahaha..

saya said...

yeayyy!!!! saya pon nak tengok cerita ni sebab nampak macam best. sedih ye? ok2,... nanti saya get ready tisu 1 kotak.

Kancilbiru said...

wah kena tgk ni....best jer dengar nih...

Kelly Chantek said...

salam mm

kasik aa rating... :)

meowwmania said...

anonymous,
kann...best giler giler :)

eh eh...siapakah gerangannya saudari ini, silalah perkenalkan diri *wink2*

nEuR0 shEwAzni,
best woo...rugi tak tgk ;)

marina anakcikbob,
wahh ye ke...hahahahha ok la tu kot

btw, tak penah lg tgk entri nuff psl movie nih, sbb tak brape amik kesah pasal nuffnang maklumlah pendapatan pon tak seberapa muahahha

saya,
hehe..best sesgt! haa betul2 jgn lupa bwk tisu ekk ;)

Kancilbiru,
kompem best!! :D

Kelly Chantek,
sy bg sploh bintang!!

eh rating 5 bintang ke 10 bintang ekk? heheee...

Chika said...

I kalau tgk citer ni bawak inhaler la.... dok tahan napas jer....

meowwmania said...

Chika,
hahahaha...elok la tu citer ni mmg cemas dan mendebarkan ;)

Ikah said...

dah agak citer nie musti besh!