Saturday, March 5, 2011

Pengumuman dari MDDB!!

The Serdang Cat Killer atau Si Pembunuh Kucing Serdang akan berada pada sidang akhbar pada hari esok pukul 10 pagi (Ahad, 6 Mac) di Seri Kembangan assemblyman Ean Yong Hin Wah's Service Center. Beralamat di 1121-1B, Jalan Sekolah, Kg Baru Seri Kembangan. Laporan Polis akan dilaporkan di Pejabat Polis di sana selepas sidang akhbar diikuti dengan aduan rasmi yang difailkan oleh Jabatan Perkhidmatan Haiwan pada hari Isnin. 


Please be there people, we have to put a stop to such cruelty!




Kepada rakan-rakan yang tinggal berdekatan mungkin boleh hadir bagi memberi sokongan dan protes terhadap kekejaman yang dilakukan oleh seekor pengkid mangkuk yang takde otak!! terhadap seekor kucing malang yang telah menjadi mangsa kekejamannya.



p/s: sejak berita tentang pengkid mangkuk ni tersebar tak pernah sekali pon cuba nak tgk gambar atau video tersebut, baca pon dah terbayang-bayang keadaan si comel malang itu :(



Ya Allah, Kau berilah keadilan terhadap kekejaman yang telah dilakukan oleh manusia yang langsung tidak mempunyai sifat belas kasihan ini Ya Allah...berikanlah hukuman yang selayaknya diterima agar ia menjadi pengajaran di masa akan datang, amin amin Ya Rabbal alamin...

17 comments:

SabmYzSa said...

huhu...saya ada bukak video tu, tp tgk x abis..x smpai hati nak tengok. If ada apa2 perkembangan, share lah di blog kamu ye. Saya di Johor, x dapat nak datang sana. Mmg teringin benar nak jumpa dan lihat dari dekat si pembunuh kucing tu.

"Ya Allah, kau turunkanlah bala kepada mereka yang melakukan kezaliman terhadap makhlukmu yg lemah dan tidak berdaya itu ya Allah"

VIVIAN said...

good..apa2 info tlg update ok..

kcian tgk vid tu wp tak tengok abis..

gt hans said...

kita pun tak sanggup nak tgk video tu.. :(

umi_e said...

Kak e pun tak tengok video tu tapi kalau boleh nak juga beramai2... tengok muka manusia yang tak ada hati perut tu!

lupie said...

I still cry thinking of the kittens.

I'll leave it to the greater hands to handle him / her.

Rest it peace little ones ...

Chika said...

Kita tak tau dia buat apa sbb tak berani tgk. tapi kite tau dia bunuh kucing yg tak berdosa. kite tak dpt pegi tapi kite harap sgt biar dia di dakwa. kene hentam pun bagus gak... dia kan kuat.

Cik Siti said...

moga kekejaman si magkuk tu akan diberi balasan setimpal.

saya pun tak tengok habis vid tu. tak sampai hati..

marina anakcikbob said...

yang mana? yang mana?
aku ketinggalan zaman sungguh!
siyes aku xtau citer ni..
apsal la diorg suka buat itu ini ari ahad.. aku kerjaaaaaaaaaaaa!!
uwaaaaaaaaaaaaaaaa!!

dynamaisara said...

saya taknak tgk pun..tak sanggup rasanya..

Salhah Suhot said...

pembunuh tu wat pe kat kucing tu??knape sye x taw pasal ni??

m4rilyn said...

amin.

tidak tinggal dkawsan berdekatan...

Ms J said...

J tengok abis. nak tengok apa yang dia buat. Gerammmmmmm je tengok budak tu. Eloknya belasah budak tu balik macam mana dia buat kat anak-anak kucing tu sampai lembik. Bagi dia rasa macam mana seksanya kucing tu dia kejekan!!

habsahharun said...

same lah..tak sanggup tgk video tu..
semoga perempuan tu dpt balasan yg setimpal.

Kelly Chantek said...

ada dengar pasal ni. tengok cara orang2 yang tgk video tu komen pun dah rasa tak sanggup nak tengok.

terlanggar kucing dan kematian kucing pun dah sedih, inikan pulak nak tengok kucing diseksa sampai mati..

semoga yang bertanggungjawab tu menerima hukuman yang setimpal.

Nur Misnan said...

salam cik meoww..
semalam nak share video tuh
tapi tak sanggup coz
geram sangat... rasanya
macam nak tibai n terajang
itu manusia...

yusz chomei said...

maaf, br thu ader PC psl kejadian nie...kalo thu awal2 dh ajak geng smua....tp pepehal update ye psl minah sekor nie...tgk vid 2 smpi abis, tp.....tuk sape2 yg x kuat semangat dnashtkn jgn tgk...mmg brutal & ngeri apa yg dilakukan oleh manusia yg xde akal nie...harap2 dier dpt pembalasan yg setimbal didunia & akhirat nnt...

Anonymous said...

mangkok punye budak..penalti kat mesia ni just RM200 dan jail max 6 bulan..lagi mahal beli henpon camni..