Friday, June 10, 2011

JOm! Berkenalan Dengan APIN

Haaiiii !!

Upin dan Ipin pon ada kucing.
Nama kucing dorang Apin...jom tengok!










best kan? ke ada yang menagis? hehe...menangis tu tak la kot cuma terharu je kan. Kalau semua keluarga berfikiran positif macam ni tentu tak akan ada haiwan terbiar kan.


Saya memang suka tengok Upin dan Ipin nih, masa first movie dia dulu pon siap hangkut satu family tengok kat wayang. Selain daripada comel dalam setiap episod Upin & Ipin ni banyak diselitkan pengajaran untuk kanak-kanak. Yang tak kanak-kanak pon boleh tengok bagi up lagi kesedaran diri sendiri tu ngeeee..... 



part paling best bila Kak Ros kena sound dgn Upin dan Ipin "kejamnya akak tak berperikemanusiaan" HAHAH. Sesia je kena sound dengan budak kecik.


part bila Kak Ros tanya si Apin dah makan ke belum tu pon best. Upin Ipin tu boleh selamba jer jawab...

Upin : "eh! kena bagi makan ke?"
Ipin  : "ha'ah bukan dia carik sendiri ke?"

huhuu....



dan sejak Upin Ipin ada kucing semakin ceria hidup dorang pastu siap boleh eksen dengan kengkawan dorang lagi..

"susah jaga kucing ni, dia tak suka mandi siram je air dia cabut lari sampai kena cakar tapi kitaorang tak kesah sebab dia COMEL!" sweet je kan hehe..


ending dia paling best, happy ending sebab Kak Ros bersetuju bagi Upin dan Ipin bela si Apin dan ibunya.



yeayy!! saya suka.. saya suka! *sambil terloncat-loncat

9 comments:

ery D cat said...

errrr yg terloncat2 tu siapa?apin ke?upin ke?ipin ke? atau tuan punya blog nih???hihihi malu aih ngn wira...

bella-wella said...

aaarrrggghh... comell!!

habsahharun said...

suka juga ni :)

anis said...

yg x thn tu nk bg apin mkn siap bubuh gulai, syur, telor n ayam grg tu...haha

Julianna said...

Huwahaha...comeynye c apin 2!

Cat-from-Sydney said...

Aunty Meoww,
Kita pun suka tengok cuma tak best kalau Mama balik lambat, takleh bukak TV. Kan pukul 6.30ptg gitu. purrr...meow!

Salhah Suhot said...

suka suka suka!! hehe..nanti kalo da kawen ngan ade anak, nak train anak2 syg haiwan.

♥ Che NamNam ♥ said...

hakak pon suker kucing tapi umah hakak takder kucing.dulu ader tapi biler hakak mengandung hakak alah dengan kucing so terpaksa kasik mak mertua jaga dulu kejap.

lepas hakak salin hakak nak ambik kucing tuh balik pastu diyer dah taknak kasik..huhuuu sedihhh..takkan nak gaduh ngan orang tua tuh plak pasal berebutkan kucing....uwaaaaaaaaaaaa....

Shaz Alina said...

a'ah kan MM...
suka sgt tngk cite Upin Ipin ni...
yg lucunye si Intan Payung tu takut ngan Apin...
*err... teringat mcm sy mase zmn dahulu kala... TAKUT kucen... ngee~