Wednesday, December 28, 2011

Bebudak Cinonet Comot

Sejak ada bebudak cinonet tu kat sini, saya memang tak lekat lah duduk kat ofis. Kejap kejap hilang, kejap kejap hilang. Walaupon makcik guard tu ada tolong bagi bebudak cinonet tu makan setiap 3 jam saya tetap nak pegi tengok.


Bila nak keluar tu saya selamba jer keluar menonong-nonong tapi bila masuk tu tersengih-sengih maniskan muka. Yelah kann....orang dah buat salah, mengulor time kerja ngeee......


Memula tu bos tak tanya pon tapi bila ada orang call carik saya bos kata saya asik pegi berak jer. Saya tahu pon sebab org yang carik saya tu bagitahu. Hampeh lah bos! Lepas tu la agaknya baru dia tanya saya. Bila saya cakap saya keluar sebab bagi kucing makan, bos terus senyap seribu bahasa tak tanya pape hehe..


Oh yer....saya ada belikan bebudak cinonet tu susu. Tak berani nak beli satu tin, saya try yang pack kecil dulu. Satu pack kecil tu pon dah doploh hengget, rasanya tak sampai sebulan tahan tu kot entah-entah seminggu dua jer. Takpelah saya try dulu kalau bebudak cinonet tu suka nanti boleh beli lagi. Bagi dorang minum susu bior cepat beso ;)


Memula saya bancuh susu tu gitu saje then letak kat piring soh dorang minum tapi bebudak cinonet tu tak reti rupanya. Orang suruh minum dia pegi berenang pulak kat dalam piring tu adohhhlahai...


Pastu saya campur kat dalam wetfood dorang barulah dorang pandai minum. Nampaknya bebudak cinonet tu suka. Alhamdulillah saya pon tumpang suka tengok dorang minum. Memasing minum dengan penuh perasaan, gelihati saya tengok.




nom...nom.. nom


kaki kalau tak masuk dalam pinggan memang tak sah!


dua hekor budak cinonet yang kuat makan


walau dah kenyang masih sayang nak tinggalkan pinggan


nom.. nom..
cuba teka siapa saya??


saya lah cinonet si mata sepet
walopon mata saya sepet tapi perot saya tak sepet, peace!



Muka bebudak cinonet yang kekenyangan...


eeee....comot!


cecomot!


cemomot!!


comootssss.......!!

24 comments:

Naz said...

kalau mcm ini rupa budak2 tu mmg xheran la mummy senyum sorang2...bersyukurlah jejebon kat rumah tu dpt mummy.

Nur Misnan said...

tomey2... comots dah baik matanya.. =)

MAT SOM said...

Alhamdulillah, masih ada ramai lagi insan-insan yang berhati mulia dan kasih akan binatang yang cenonet ini.

m.q said...

comot mulut memasing hahahaha

BoBo Salem
Meow Meow Family

ery D cat said...

hahaha sgt comel..rs bahagia tgk diorg ngantuk pas makan hehehe...tahniah anda berjaya menyelamatkan byk nyawa tu

m4rilyn said...

kita cuke cecomottttt. muka cam cuak je

*Vivilicious* said...

alahai..hrp2 nama tu tak kekal yer kak..hahaha

nur anis said...

eeee...geramnya..walaupun comot, tapi tetap comellll..

Cik Siti said...

omegot!!...comey nya dorang ni...walau sume nampak comot tapi tetap comey....

marina anakcikbob said...

dak2 kecik ni kalau tak makan-sambil-berenang tak sah kan.
tangan pun nak cepuh2.

Penoreh Getah said...

waa...nama semua mengkerirukan mama la...

nurulsulzali said...

seswai nama tu! ketawa tengahari kite dibuatnye! cecomot tu cam gengster kilang aje...hehehe

tachi&poncho said...

bertambah lagi la kawan momon yg bole dibuli ni...ha ha ha ha

ctpayong said...

mummy boleh gak blender kering biscuit diaorg than campur ngan susu...solid but yet senang hadam.

ermmmm yummy yummy.

sok2 dah besar sure cantek.

HimAwaRi said...

Alahai comel2 n comot2 hehe~~smoga slamat n sume dpt membesar bgi johan yek sayang2 sumer~~~AMIN :)

Aslynn said...

Cumulllllnya suma...mcm nak gigit2...Trimas dear sbb selamatkan comot2 yng cumil nie...Luv u,luv cumils comot2,luvvv your blog...

UniMeOw said...

comot tp comellll~~~

suke tgk meow2 kecik mkn/mnom kan..
dah la gelojoh,,tamak lak tu..
kdg2 skali ngan badan masuk lam pinggan..haha
comel sgt2!!!

Nizam Ijam said...

comel2 semuanya,..

Mijoe said...

geramnye tgk budak2 tuh... :)
semoga semua akan sihat dan selamat..dan join WiraMonMolly & Co. he he

MamaBetty said...

mmg comot2..tp cute..esp yg calico..mata stim jer..kenyang ler tu..hikhik

anwar said...

dia makan pe tu?

aby said...

salam mm ..
satu sifat yg mulia ..
berbudi sesama makhluk..
kekalkan sifat2 tu ..

Uchi kay-f @hmad said...

wah bertambahlah geng "jejebon" kan...

zaza said...

meow campur susu ke?nampak sedap, semuanya fokus kat pinggan, mmg kenyang tu siap posing gumbira..leh try kasi kucingan dirumah