Sunday, January 15, 2012

Malang itu tidak berbau, berhati-hati lah selalu.

Assalammualaikum.


Hari khamis lepas saya telah ditimpa kecelakaan. huhh! brutalnya bunyik. Ok cop! sebenarnya hanya kemalangan kecil, di mana kaki saya telah terseliuh apabila termasuk ke dalam lubang. Entah sapa yang rajin benor pi gali lobang kat tetengah jalan tuh! Ok cop lagi sekali, sebenarnya jalan tu memang tak rata berlubang-lubang, sendiri yang salah sebab tak tengok jalan ngeee....


Lokasi kejadian depan kedai makan dan ketika itu saya memakai kebaya dan high heel. Sila banyangkan. Berjalan sambil pot pet pot pet pot pet...kelekuk!! kaki terpelecok! Mujurlah ketika tu saya sempat berpaut pada seorang kawan kalau tidak tentu saya dah berdebuk! jatuh macam nangka busuk ih..ihh..ihhh Sedapnya jangan cakap nak meleleh air mata saya nih tapi kawan saya tu sempat berpesan "cover Lynn cover..malu orang tengok" OK fineeeee......saya kaber!! !@#$%&!!


Mula-mula tu sakit sikit jer tapi bila makin petang makin berdenyut-denyut pulak. Jalan pon dah tak boleh nak tegak, kaki tak boleh nak pijak. ah sudahhh....gawat nih!! Bila malam kaki saya dah mula lebam dan semakin bengkak. Kebetulan abah pulak outstation masa tu. Mak cakap kena urut cepat kalau dah masuk angin nanti lagi susah.




Jadi saya pon menghubungi macik pacik saya yang tinggal berdekatan untuk mengadu-domba kepada mereka. Pacik tanya punggung sakit tak? eh! apa daa punggung..sakit kat buku lali kat tapak kaki ni haa takde kena mengena ngan punggung. Macik pulak suruh saya tunggu di rumah dia nak bawak saya ke rumah tukang urut. Tetiba pacik call balik dia kata dia nak datang rumah bawak tukang urut. Saya pon OK jelah! Sekali dia datang bawak tukang urut LELAKI patut la tanya soalan punggung tu tadi huhuu.... masak! kena urut nih *gigit jari*


Tapi alhamdulillah setelah berhempas-pulas menahan sakit diurut 3 kali berturut-turut hasilnya berbaloi apabila kaki saya semakin sembuh *senyum kambing*


Sepanjang tempoh menjadi Orang Kurang Upaya tu saya memang tak dapat nak menjengok bebudak cinonet. Memang dah pesan dengan macik guard tu tapi tetap tak puas hati tak dapat tengok mereka. Selalu saya sms dengan macik guard tanya khabar bebudak cinonet. Tiba-tiba hari Sabtu petang tu macik guard call dia kata budak cinonet yang putih tu tanak makan asik mengiau jek.. Saya apa lagi terus jer capai kunci kereta berdesup ke sana.


Bising jugak lah macik tu sebab saya datang tapi takpe lah janji dapat tengok muka bebudak cinonet tu. Hilang rindu. Bila saya bagi makan elok jer semuanya makan, hangin jer macik tu tengok membebel-bebel dia hehe... Agaknya camana saya rindu pada mereka camtu jugak lah mereka rindu pada saya.





budak cinonet ni lah yang taknak makan, budak ni memang manja sangat! dia yang paling bongsu agaknya..



dorang pakat main sembunyi ibu dalam kain saya..



dua hekor kat dalam kain dua hekor kat luar hurmmm....



tengok! elok jer bergurau-senda



terhibur tengok telatah bebudak ni...hilang sakit kita :))



budak itam ni pon ada ^_^



Moral of the stori - bila berjalan sila tengok jalan, jangan bergosip!

22 comments:

GtHans said...

moga cepat sembuh MM..ker dah sembuh? ehehe

mashitah ismail said...

cinonet rindu kat mummy...kasih haiwan pada manusia...sampai bau antara mummy & macik guard pun cinonet dpt bezakan...

m4rilyn said...

suka kita tengok dak2 cenonet tuh. wajah2 happy :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

NurMisnan said...

ala ciannya mummy terseliuh.. ateh.. nasib tak jatuh depan cik abang2 hecem. hik3

next time kalau terkena lagi tepek ais jer.. insyaAllah urat tak kembang..

UniMeOw said...

get well soon mm!!
errr kucg2 uni krm slm...:p

Suara Kalbu said...

Semoga cepat sembuh ya

Budak cinonet tu rindu kat awak sebab tu happy je semua main dalam kain :-)

Cat-from-Sydney said...

Aunty Meoww,
Alolo....cian dia...ouch tu! purrr....meow!

Aslynn said...

Alaaaaa cian..ptt sunyi meowwmania..kita dok hr2 follow cite 4 ekor tomei tu pelik gak..mane la ghaibnya...get well soon dear..jap2 lagi lubang2 tu kena tampal le...dh dkt PRU13 kan..hehehehhe

HyRoSSa aNniE said...

hati2 len kali ek hehe... tapi pernah kene mcm tu...lau gi klinik...doktor siap wat scan lagi...hahaha...

dak2 cinonet tu mesti tawuk mommy die saket sbb tu tak selera nk mkn... naseb bek mommy cepat sehat kannn... ^_^

Orang Biasa said...

terseliuh ???? hu...akak smpi skang masih ada ngilu2 lagi...rasa dh staun...tk jugak ilang ngilunye

ery D cat said...

kesian...tp part yg best bila kwn tu kata cover lyn cover...adehla...apapun2 sib bek dh smbuh...bebudak cenonet tu pun windu la tu..sbb tu sj protes xmo mam

marina anakcikbob said...

laaa.. kaki terseliuh baik2 tau.
kalau terseliuh sikit terus urut xpe.
tapi kalau jatuh sakit xboleh jalan, check dulu kat doc tau.
sebab takut tendon koyak.
get well soon ok.

p/s: tatau la eja tendon macam tu ke bukan. huhuh

ctpayong said...

Mummy so sweet...dengan kebaya terpelecok. Ada tak macam pelakun Sarimah dolu2 jatuh tangga.

Cenonet2 tu gindu kat bau 'assam' mummy..eee

Mijoe said...

get well ASAP MM! :)

blackmeister said...

semuge cepat sembuh....

blackmeister said...

semuge cepat sembuh....

m.q said...

amboihhh..jumpak meowmy saja, semua tergolek2 suka eh? heheheh

semoga meowmy cepat sembuh...

BoBo Salem
Meow Meow Family

Lan Bingka said...

ala dah comey pakai kebaya, terpelecok plak..huhu. patut jangan terus urut, kena tuam ngan ais dulu.

Ms.fida said...

alololo cian mummy jebon....jalan elok2 yer lain hari hee

budak2 cinonet semua dah besar n gemuk2...geramm aummm :P!

Mama Tatami said...

cepat sembuh yer mama jebon.

Uchi kay-f @hmad said...

alahai..moge cepat sembuh iyer MM!

zaza said...

meow camne skang? dah ok ke? harap2 dah sihat kembali