Tuesday, July 24, 2012

Demam Ceceme







Azabnya nak bagi budak Adek ni ubat demam. Lepas kite suapkan ubat, budak Adek ni boleh pulak bertempiaran lari satu rumah sambil berjejesan air liurnya. Entah apa pesen budak sekor ni makan ubat, geram tengok! Habis satu rumah kena air liur dia terpaksalah lap atau mop tiap kali lepas bagi budak Adek ni makan ubat. Sabo jelah!


Menjangkit dengan si Gegirl sebenarnya. Dah katanya BFF kan harus lah demam sesame. Apa-apa semua nak buat sesama, makan sesama, tidur sesama, poo pee pon nak sama, sekor masuk litter tray sat lagi sekor lagi mengikut.




naik menyampah tengok :p
cepat sembuh yer sayang-sayang mummy ni....

12 comments:

Momo said...

kalu demam bagi ubat ape ek? pegi klinik veteriner ek?

NaOMi said...

Tak posa sbb demam erk?cengkelat la tu...

maszull said...

assalamualaikum mummy...alorrr cian nyer die kena ceceme yer....kena makan ubat tau nanti boleh cpt sembuh....:)

Kak Lia said...

demam cecema ya...ciann dia....nt poce kena ganti tauuuu

m4rilyn said...

sweetnya tengok dorang ni.

nur anis said...

macam kucing saya..lepas makan ubat, bertempiaran lari..huhu

Ms J said...

Gambo to sesama tu adalah sangat mencairkan hati aunty. Get well soon boboy and gegirl!

Suara Kalbu said...

adehhhhhhhh sweetnya u all,

Cepat sihat ye apek. Muahsss

Joy E. Saga said...

Mommy adek... cuba u beli Vetri DMG - bagi kat Adek serta yang lain2 untuk meningkatkan immunity mereka. Biasa sye buat camtu, bila tengok mereka cam nak cecema, terus tak jadi cecemanye.

Satu lagi, saya kasi Vit C budak yg sugar free, 100mg. Kalau kecik 1/2 tablet sehari. Kalau besar sebiji.
Ini untuk prevention. So far bagi sekali seminggu je :-)

Nur Misnan said...

Ala tomey2.. baring sama2.. buka sama2... sahur tak? musti tak punyer.. get well cun apek..

aKuLanGit said...

eyyehhh,cecema la tonon...adehal tamo poce.. ;p

NoRHaNa CorNER said...

boleh join ngn kuning ni...hehehe