Thursday, September 6, 2012

Aktiviti MerdekaRaya 2

Share
...sambungan daripada entri semalam



Malam selepas makan beger bakar tu kami bermalam di rumah Chika. Keesokkan harinya kami ke Kuala Selangor untuk menghadiri majlis perkahwinan Sharz (mama Moja). Sebelum bergerak dah make-up make-up dah cantik cantik ber-camwhore lah dulu kan. Dan yang menjadi mangsa adalah Win adik bongsu Kakak. Bila tengok balik gambar ni rasa kesian kat Win sebab kena dera jadi prop kitorang hakhak...sowi yer Win kami menumpang kecomelan kamu.





Sebelum tu singgah ke rumah Ruby di Sungai Buluh. Kami bersarapan di sana. Terima kasih yer Ruby sebab masakkan mee hoon goreng pedas tu..ai loike! ;)





Ruby sedang membuka balutan pada kaki Bambam. Menurut kata Ruby paw Bambam kena sengat. Tulah Bambam nakal sangat hehe...kesian Bambam.

Lepas dah kenyang makan mee dan kuih raya kat rumah Ruby tu kami pon bergerak ke Kuala Selangor.





sampai sampai jer terus beratur ambik pinggan dan makannn
burpppp! alhamdulillah...kenyang




gendang gendut tali kecapi kenyang perot suka hati
haa tengok! hepi jer kan muka sebab perot dah kenyang :p

 



inilah pengantinnya Shazana (Sharz) & Syam
Sharz cantik sangat kan...pasangan yang sama cantik sama padan
tahniah Sharz moga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa ^^







pelamin pon cantik...sweet jer kaler




bergambar dengan perantin comels




bergambar dengan pelamin santek
senyum semuaaaa......
eh! tatak nape nampak mata jer tuu :D



tatak! nampak mata ngan idong jer pulak kikiki....



haa...baru la nampak wajah tatak yang manis iteww ;)
ni yang malas bergambar dengan orang-orang yang kecik molek nih, nampak sangat kegagahan tubuh saya hehh!



dalam perjalanan pulang tu singgah beli Cendol Bakar. 
Drive thru hokeyy hebat betul penangan cendol bakar nih



sikit punya panjang beratur tapi memang berbaloi lah beratur lama-lama tuh...amat enak berlemak cendolnya



ada pelbagai menu cendol antaranya Cendol VIP, Cendol VVIP, Cendol Tapai, Cendol Pulut Tapai, Cendol Durian dan Cendol Durian Pulut. Pilihan saya adalah Cendol VIP, memang mabeles!



Masih bermalam di rumah Chika. Malam tu kami makan ikan patin masak tempoyak Kakak. Dah lama mengidam akhirnya dapat juga merasa hehe...terima kasih Cik Meyi terima kasih Kakak!



seciput jer nasik memasing kan....tapi lauk memang licin hehe


maka tamatlah perjalanan kami untuk hari tersebut. kami tidur malam dengan perasaan gembira dan teruja tak sabar menanti hari esok sebab esok kami akan bermandi-manda di magick river weeee.......


sambung esok lak yer...tata

suka?

6comments: