Thursday, October 4, 2012

Jejebon bertuah!

Assalammualaikum :|


Ok selalu bagi salam muka senyum tapi hari ni bagi salam muka masam. Hati tengah sakit angkara jejebon mencari pasal.


Al-kisahnya semalam, waktu lunch tu macam biasa la balik rumah. Sampai rumah tu parking kat belakang terus masuk ikut dapur. Masuk masuk jer nampak ada berketul-ketul mende putih tergolek atas lantai. Dalam hati berkata "mende apakah ini? ubat gegat kah?" Kutip, cium...takde bau ubat gegat pon. "Eh! mana ada ubat gegat kat dalam rumah ni. Hmmm....abaikan lah!"


Terus menonong masuk bilik, salin baju. Pegi dapur semula then terpandang kat meja makan. Astagfirullah al-azim......gula pasir berterabur atas meja mujurlah bekas gula tu tak jatuh berderai. Memang memang tau bebudak jebon nih!!  hinff..hinfff *kembang kuncup hidong*




























14 comments:

saya said...

jejebonnbonbonbonn... (echo mode).. hahahahaha... agaknya diaorang nak berexperiment le tu..biasa tgk mumy buka tutup bekas tu, tu yang dia pon nak try test. tapi..siapak culprit sebenar? jeng jeng jengggg... jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri... note to jejebon : good work guys! love you so much!

m4rilyn said...

hahahhaahahaha dorang tak puas hati mummy g makan angin laaaaa tu

Lara sushi said...

hahahhaa...gelak guling bace entry ni..geram kann kalau deme ni suke men kecah2 barang..memang pangai nak minta kena jentik kt telinga..hehe

Iela Lullaby said...

hahaha..

kang kne kencing mnis pulak..

adehss..mmg bertuah sgguh la korg kn..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

eh bukan jejebon tu, sesemut punya kerja :)

maszull said...

assalamualaikum mummy...kesian nyer semuanya kena marah yer...:)

sesemut said...

sapa sebut nama kita ?.. bukan kita laaa...

senang jer nak tau sapa.
cer jilat tangan sapa yg rasa manis gula... haaaaa dialahhh orgnya

Sharz said...

haha!! semua buat taktau je...cian kat LYNN...

aby said...

dalam gula naik harga ..
hangpa main buang2 jer yer ..
kebetulan pg tadi..
beli nasi lemak kt gerai kaki lima depan kedai cina ..
kakak tu kata, nasi lemak bungkus dah naik harga sbb harga gula dah naik ..
apek tu dah naik kan harga minuman dia so akak naikkan harga nasi akak sama ...

tk masuk akal langsung ...

shafiqabdshukor said...

larii.. mummy garang..

ctpayong said...

sah! sah!
bergurau tak hengat....

Mijoe said...

KK kena bagitau semua jejebons pasal kenaikan harge gule tuh...silap haribulan harge blackwood pun naik jugak sebab harge gula naik... :p

NaOMi said...

Gwgirl tu comel sungguh...Cumi punya keje ni sbb tgk muka cumi paling SWEET...sah2 dia

azie_hennachanteq said...

hahh..dedel punye keje..tantoii.. hihik