Tuesday, October 9, 2012

Surat untuk bos


Encik Bos
Bilik Bos
Johor, Malaysia.

_____________________________________________________

Meowwmania
Bilik Meowwmania
Johor, Malaysia


Tuan,


PER: SURAT TUNJUK SEBAB

Dengan hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

Wahai Bos yang baik hati, pertamanya saya nak bos tatap wajah makhluk ciptaan tuhan di bawah ini. Comel bukan? Untuk makluman bos, budak comel lagi comot ini adalah anak saya bos...



Namanya Puteh. Nama timangan pula 'Teteh Ancem Boy'




Untuk makluman bos lagi, beliau inilah yang selalu menyebabkan saya sampai lewat ke pejabat. Saya tak sampai hati bos....tak sampai hati nak bangunkan beliau yang sedang tidur lena.




Maka saya kejutkan beliau dengan penuh kasih sayang. Baik kan saya? Bos pon baik jugak *kelip kelip mata*


Sehubungan itu, saya harap bos faham situasi dan keadaan saya dan menerima punca sebab yang telah saya kemukakan dengan lapang dada.

Sekian, harap bos maklom.


Saya yang menurut perintah,

      xoxo

14 comments:

Suara Kalbu said...

Alalalalalallala...merdunya suara Mummy. Macam suara heroin pilem hindustan

Naz said...

rilex la mummy..baru nak kembali ke alam nyata tu..bangun2 terus basuh muka..bagus

UniMeOw said...

ooo ini rupanya punca kamu dtg lambat yer..

xpe,,pasni mintak dia keja kat opis saya!

(dengan suara bos)

haha

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hahaa.. nasib lah bos dapat pekerja anak ramai, berbulu pulak tu

m4rilyn said...

dapat love letter dari Boss ke mek?

Mama Tatami said...

HAHAHAHA....ingat mama tatami jer yang lewat sbb si comel ni. kast month 6 kali lewat. merah jer punch kad:P nak bg alasan ngan bos pasal si comel ni, tak leh diterna kesatuan kerja. tu yg bior je la. hahaha

Ms J said...

ahaks...Teteh ni saje je suh mummy gadoh2 manje dengan bos lettew..

Cat-from-Sydney said...

Baik punya alasan! Kalau Mama kita jadi bos, sure ok punya. purrr.....meow!

Mijoe said...

Tateh Ancem Boy ni mlm tadi tdo kul berapa neh? :p

saya said...

Bos...jangan dengar alasan dia bos..dia gunakan mamat hensem yg tido atas kereta tu sebagai alasan. Sebenarnya dia yg bangun tido lambat bos. Hehehehe...

e.t.t.y said...

adesss kalau ini mcm, mmg lah teteh tu malas nk bangun, suara mummy dia beralun alun....hahaha

aby said...

salam mm ..
apa kata bagi kat boss seekor meow tu ..
biar boss rasa mcm mana jaga meow

Lara sushi said...

hahaha..sangat liat nak bangun..harap boss sis faham la yekk..nak amik template surat ni nak bagi kt boss saya sekali boleh?heheh

maszull said...

assalamualaikum mummy...sedapnya die tidur situ...lena diulit mimpi yer...:)