Saturday, November 3, 2012

Mia si pencinta meoww....

Assalammualaikum :) 


Selamat datang November!!

huhh poyo jer kan...dah berapa haribulan baru sibuk nak selamat datang bagai hakhak... Ok sebenarnya nak citer pasal budak Mia ni haa... 1 November hari tu birthday Mia. Dah setahun dah Mia...cepat jer masa berlalu. Mia dah pandai jalan, masa umur 10 bulan lagi Mia dah pandai menapak. 11 bulan bertatih...setahun ni dah laju lah dia berjalan. Penat la pulak nak mengejornya huhuu...



kalau dia datang rumah tu memang jejebon jelah yang jadik sasaran. Tapi bagus lah tu dah nampak sifat animal lover-nya. WALOPON habis dikenyam-kenyam saja jejebon tu semua huhuu...




Tapi yang bagusnya budak Mia ni berani, bila time jejebon lak kenyam dia langsung tak takut atau menangis. Kengkadang bila bergurau tu kan jejebon ni keluarkan kuku, mengeget-geget walaupon tak gigit bebetul terasa sakit la jugak kan... tapi Mia rilek jer cuma dok cakap "uuuuu...uuuuu...." sambil buat muka cemas hehe...


haa...tengok Mia nak tolong maklong cuci telinga jebon..



bagus Mia! nanti boleh take over tempat maklong scoop poopee jejebon pulak yer kehkeh....







Semoga Mia membesar sihat dan menjadi anak yang solehah kepada ibu dan ayah yer sayang :)

11 comments:

Naz said...

sama la, anak sedara suka kelek kucing tu ke sana ke mari...

Iela Lullaby said...

ala2 tomeinyer dua2 skali...bff smpai bile2 tau.. ^^

m4rilyn said...

sweetnyaaaa

Ms.fida said...

suker tgk gambar oneng duk landing kat perut baby mia....shuweeetttt meow meow :)

aby said...

jebon tu sama besar dengan Mia tuh ..

Cat-from-Sydney said...

Alahai Oneng manjanya.....jejebon lain tak jeles ke? purrr....meow!

Misz Pinkie Winkie said...

kejap jerk mia dah setahun..
amboii kamceng betol yek..
syg mia..

ctpayong said...

baguslah....lansung xtakot kucing.

NaOMi said...

MIa...Mia nk tau tak nape taik tinge meow manyak???Sbb Mak Long Mia yg cun tuhhh mls nk cuci...ehehehehhe

cahayadelia said...

besa dah mia yer..nnti dh besa jd veterinar tau..hehe

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

pasni ade pelopor utk rescue kitten situ..hehehe...

epi besdey mia..!!
semoga jadi anak yg solehah..

rindu plak kat budak rambut merah.. huhuhuhu