Monday, December 3, 2012

Jejebon bawak geng

Aduiii...sakitnya kepala.

Hari ni serba tak kena, ada jer mende yang menggeramkan hati nurani huhuu... PC kat ofis rosak, mujur bawak laptop tapi payah nak print pulak. Kena transfer kat pendrive pastu pegi menumpang kat orang sebelah. Pastu kunci kereta pulak hilang. Dah macam orang gila mencarik, satu ofis dok tawap. Last-last jumpa dalam beg laptop..haron betol!


Lunch time balik rumah tengok tengok jejebon kecik 6 hekor yang duduk dalam rumah semua kat luar. Ah sudah! 




Si Omot yang tak reti menggunakan cat flap menunjukkan ke-terer-an-nya dengan keluar masuk melalui cat flap tersebut. Perati cat flap tu lelama. Hmmm...macam ada yang tak kena. Lah! mana pintunya? dah gondol!! patut laaa.....



Patah seribu hatiku....bila mengenangkan segala yang kita bina bersamaaa.....(tetiba lagu Shila Amzah berkumandang)


hapeeee lah korang nih.....ngape lah ganas benor?? suka nak menjahanamkan rete bende kat dalam rumah ni, dah puas lah hati korang kannn..?? arghhhhhh..................




bila cat flap tu dah hilang pintunya maka stray yang kat belakang rumah tu pon sesuka hati ler keluar masuk dari cat flap gondol ittew...masuk makan, keluar, masuk balik golek-golek kat dalam pastu keluar, masuk, keluar, masuk... pengsan! (yg pengsan tu saya)



dorang siap main kejar-kejar lagi dalam rumah uwaaa....entah apa lah kabonya bila balik rumah petang nanti uwaaaaaa...jejebon bawak geng uwaaaaaaaa................................

14 comments:

umi sufi said...

comelnya gelagat diorg ni..

Chika said...

haihhhh habeh la korang ptg ni. tak tawu.....

Mijoe said...

KK,

kena kawal betul2 tu pergaulan jejebons tu semua. kang ada pulak yg tersalah pilih kawan dan terlibat dengan gejala sosial! :p

sapa la yang pecahkan pintu cat-flap tuh???

Iela Lullaby said...

huhuh sabor jelaaa..

Cik iela pn tgh srabut+sakit kple arini...adoii

UniMeOw said...

perghhh...dasat~ sampai tercabut..hehe

Kak Lia said...

hahahah....pingsan mummy korang......

nur khalilah hassan said...

hik2..comellah jejebon..nk nengok gak geng2 dia mna?

http://wonderfurrworld.blogspot.com/ said...

wah speselnyer umh ada cat flap...

bahagiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa stray tu kannnnnnn??? :))

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

heheheee .. hanya mampu melihat dari kejauhan

tunfatimah said...

hahahhah...comel la they all ni.....bwk bersabar ye...

Sharz said...

wah ade cat flap!! xtau pon...nampak sgt dah lame tak baca blog lynn.. :p

aby said...

Salam mm. Betul la, meow klu dh menong dan nyendiri agak lama pasti ada yg tk kena pd dia. Syukur brtindak awal.
Ubat tu umpama nasik yg kita mkn juga. Bkn nasik yg bg kita kenyan. Allah jua yg bg kita knyang. Nasi hnya asbab utk kita knyang

Lara sushi said...

kui2...okeh memang geramm sangat..bawak geng tu.. *pitam* hihi

Princess and Maxi said...

Wow! it would be nice if we have this flap at home and put the potty outside. How do you do this or buy it, if you dont mind sharing. tks anyway, beautiful cats :)