Saturday, March 31, 2012

Katrina Kaif In Da House :p

Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh


Wassup wassup!!
Katrina Kaif in da house yaww.... kpd sesiapa yg nak muntah tu dipersilakan dgn segala hormatnya utk ke tandas :p


Hello readers! hello silence reader, noisy reader, new reader, old reader...apa khabar semua? diharap kalian semua senantiasa berada di bawah lindungan-Nya, amin...


Pertama sekali nak mintak maaf di atas pertanyaan yg tidak dijawab. Tak berniat untuk saya nak menghilangkan diri. Cuma keadaan tidak mengizinkan untuk saya mengaktifkan diri di alam maya buat seketika. Terima kasih buat kawan-kawan blog dan FB yang menelefon, meng-SMS, ber-WhatsApp, menghantar email, meninggalkan mesej dan menyebut-nyebut nama saya di FB untuk bertanya khabar dan meluahkan perasaan rindu dendam terhadap saya ahaks... Tak sangka ada juga yang sudi merindui saya hikhik...*pintal baju








Kuang asam punya budak! Ok takpe kita tinggalkan Momon dan kisah perahsantannya. Saya nak berkongsi satu berita gembira pada rakan-rakan semua. Setelah menempuh pelbagai ranjau onak dan duri akhirnya! Rumah saya bersama bebudak jebon telah siap dibina alhamdulillah..... Dugaan betul sepanjang proses pembinaan rumah tu sehingga saya mengalami tekanan perasaan yang agak serius tapi syukur semua tu dah berlalu. Cuma satu jelah yang saya perasan, saya rasa macam dah kurus sikit lah mungkin kesan dan akibat daripada tekanan perasaan tu kot... Sila lah percaya, kalau tak percaya pon tak apa ngeee....


Dan satu mende yang paling saya suka tentang rumah saya adalah pintu. Pintu?? yer..pintu.






Taada!!


Pintu dengan cat flap yeayy!!


Suka suka.. suka sangat! sampai saya rasa macam nak join jer bebudak jebon keluar masuk ikut situ maklom jelah tak muat. First sekali yang pandai guna pintu tu adalah si MaMolly diikuti dengan Wira, KakakBaby, Min dan yang terbaru si Citam budak pengelat mandi ituh.



video

video diambil beberapa hari selepas cat flap dipasang


Jejebon yang lain belum pandai lagi yang dorang pandai, tunggu kat depan cat flap tu minta orang tolakkan pintu tu untuk dia, sabo jelah. Ok takpe...sok lusa pandai ler deme tu semua.



Dan dan...satu lagi berita gumbira. Bebudak cinonet akan saya bawa pulang untuk tinggal bersama. Sebenarnya ramai yang berkenan dgn bebudak nonet tu tapi saya tak sampai hati lah nak pisahkan bebudak tu jadiiii.....saya telah membuat keputusan untuk menghangkot keempat-empat hekor bebudak nonet untuk tinggal bersama-sama saya dan bebudak jebon. Cuma masalahnya sekarang ni cage yang saya idamkan utk bebudak nonet tu belum ada. Tak pernah lagi saya bawak masuk kucing sekali banyak macam ni jadi saya rasa lebih selamat saya letakkan bebudak nonet tu dalam cage buat sementara waktu. Berpusing saya carik cage tu kat sini mujur satu pet shop tu boleh tolong orderkan untuk saya.

"kalau U mau angkat saya boleh tolong order kasi U lah"
"eh I tanak angkat, I nak beli jer U tolong angkat boleh...?" ahaks
 tersengih-sengih mamat cina tuh..saya pon ikut tersengih mujur mamat cina tu tinggi eh! apa kena-mengena OK fokus fokus!!

Harap-harap ada lah cage tu tak sabar nak bawak balik bebudak nonet tu semua! Dan harapnya kami semua boleh tinggal sebumbung dengan aman dah bahgia, amin....


eh ehh! ok tak wajah baru belog saya? tak ok pon kira ok jelah....tengah semangat baru nih, rumah baru belog pon mesti nak baru. asik tengok mende yang sama jer jemu pulak, cuma owner blog jelah masih sama harap tak jemu lah ngeee~ Dulu guna warna-warna terang sekarang pilih yang pudar sikit simbolik umur pon dah semakin meningkat uhuk! Tapi selagi jejari runcing saya ni tak diserang osteoporosis selagi itulah saya akan terus menulis. Harap-harap masih ada yang sudi baca ^_^

Akhir kata, saya rindu pada anda, anda dan anda semua *senyum tersimpul-simpul


p/s: Cik Marie, Chika, Mya bila nak datang? aritu kata nak tolong kemas hakhak~