Tuesday, October 14, 2014

Mia Si Pencinta Haiwan

Assalammualaikum & Selamat Pagi   ^_^



Amboii kemain happy, senyum tayang gigi. Mia kalau dengan kucing memang gembira selalu kalau main dengan rakan sebaya pon tak segembira ini, boleh bergaduh lagi huhuu...


Mia dah besar, 1 November 2014 ni Mia dah 3 tahun. Main dengan kucing pon dah tak sekasar dulu, dah makin faham. Syukur Mia sangat kasihkan haiwan, bukan setakat kucing. Anjing, arnab, ayam itik, ular juga dia sayang. Kalau yang namanya binatang semua dia berkenan.


Bila tengok Animal Planet atau National Geographic segala binatang dia cakap comel. Bila ada part zebra nak kena makan dengan buaya. Mia akan rasa kasihan, Mia akan kata, "sian zebra...ayong bagi la crocodile makan sian dia lapar..." Maklong kalau tiba bab-bab camtu memang elakkan diri tengok, tak sampai hati. Kalau boleh biarlah zebra selamat dan buaya juga tak lapar huhuu..camana tu. Mungkin bergitu jugalah yang Mia rasa, jadi maklong faham hati dan perasaan Mia ketika tu. Mia memiliki hati seorang pencinta haiwan :)









5 comments:

e.t.t.y said...

hahaha comel sgt tau. teringat video masa mia kecik kecik dulu...

MamaBetty said...

suka :)

AMIIZAA said...

alalala comelnya mia dengan meow, auntie mieja tgk pon...auntie suka dan cair......bgs terapkan sayangkan haiwan, jiwa2 kanak2 akan lembut....

cahayadelia said...

ololooo..beshaa dh mia

Salhah Suhot said...

Eh? Tade butang like nak tekan? Hihi..