Monday, May 25, 2015

Cerita pasal diet








elehh..ajak diet pon marah. Apa lah MinTomin ni kan hehe..





Eh! Majalah apa ni??


Haa...Iklan kejap.

Jangan lupa dapatkan Majalah Haimeow.
Majalah Kucing No.1 Malaysia.
Majalah yang memenuhi citarasa pencinta kucing masa kini.



Dapatkan Majalah Haimeow Edisi 05 yang cover Arja Lee ni tau sebab blog mummy ada masuk dalam ruangan Bloggers ehehe...

Sekian, terima kaseyyy!

Sunday, May 24, 2015

Tragedi malam tadi...








Giliran Indah


Keesokkan harinya...



Indah dah selamat dikembirikan pada hari Selasa yang lepas. Hari ni dah masuk hari yang keenam Indah berpantang ekeke... Alhamdulillah nampak dah sihat benor si Indah tu. Bila sesekali mummy keluarkan Indah dari cage dia mula nak bergurau kasar dengan jejebon yang lain. Kite yang tengok ni yang seram, dia selamba jer. Tapi takleh bagi dia renyah-renyah sangat, lepas siap mummy kemas cage kenalah sumbat masuk cage semula hehe..





Kadang kesian tengok Indah menangis mintak keluar, mummy keluarkan jugak tapi letak dalam bilik nak elakkan dia bergurau dengan jejebon yang lain. Kalau kat dalam bilik dengan kak Mia dia, baik jelah perangai. Duduk berdua layan Upin Ipin sampai tertido hehe.. Good girl sangat budak berdua ni kan, maklong kasi muah banyak ciked muahh muahh!!

Kembirikan haiwan peliharaan anda. Jadilah sebahagian dari penyelesaian bagi mengawal populasi haiwan terbiar.

Love Cats! Save Cats!